Ce planuri au jandarmii constănţeni în perioada minivacanței

427
Ce planuri au jandarmii constănţeni în perioada minivacanței - jandarmi-1619794764.jpg

Articole de la același autor

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, în cooperare cu poliţiştii constănţeni vor fi zilnic la datorie în  perioada 30 aprilie - 03 mai a.c.,  cu misiunea principală de a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor care se vor afla în spațiile publice,  precum şi în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă pentru cei care vor alege litoralul Mării Negre drept destinaţie în vederea petrecerii perioadei de minivacanţă.

Astfel,  oamenii legii vor executa misiuni alături de poliţişti, în localităţile Constanţa, Năvodari, Mamaia, Eforie, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun,  Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche,  fiind prezenţi şi în zone aglomerate, piețe și centre comerciale,  gări și stații de transport în comun din zona de competență, unde vor  acorda ajutor și informații utile pentru asigurarea unui climat de normalitate a ordinii publice, cât și pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

În noaptea de 01/02 mai, concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, jandarmii constănţeni alături de poliţişti vor asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor  la slujba religioasă oficiată cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului, ce va avea loc în zona Caterdalei Arhiepisopale ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. Totodată,  jandarmii constănţeni vor fi prezenţi alături de poliţişti şi în zonele altor lăcaşe de cult din Constanţa, Medgidia, Mangalia, Cernavodă, Hârşova,  Eforie şi Techirghiol, Slobozia, Feteşti, Brăila şi Tulcea.

În perioada minivacanţei,  oamenii legii vor veghea şi la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a meciurilor de fotbal Viitorul Constanţa - Dinamo Bucureşti, Academica Clinceni - C.S.U. Craiova,  Farul Constanţa - Universitatea Cluj,  precum şi a partidei de rugby     A.C.S. Tomitanii Constanţa - C.S.A. Steaua Bucureşti.

Jandarmii vor fi angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 38 de obiective din competenţă, fiind prezenţi şi în zona centrului de vaccinare de la Pavilionul Expoziţional Constanţa.

Totodată, oamenii legii vor asigura şi protecţia transporturilor de vaccin împotriva COVID 19, în judeţul Constanţa.

Acţiunile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni contravenționale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

          


"Recomandăm cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune. Întrucât se apropie sfintele Sărbători Pascale, conducerea Jandarmeriei Constanţa şi toţi jandarmii constănţeni vă doresc să aveţi parte de sănătate, iar minunea Învierii Domnului  să dăinuie în inimile tuturor, să vă lumineze viaţa şi să vă aducă renaşterea credinţei, a speranţei şi a bucuriei", au transmis reprezentanţii jandarmilor.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7769 secunde