Ce riști dacă vorbești la telefon în timp ce conduci

420
2
Folosirea telefonului mobil crește riscul de accident rutier cu 50%. 

Neatenția este una dintre principalele cauze ale accidentelor produse în lanț, precum și ale celor în care este implicat un vehicul mare, reiese dintr-un studiu științific realizat de Comisia Europeană și Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere. 

"În cadrul studiului, au fost analizate 624 de accidente în care au fost implicate vehiculele mari. Din analiza studiului, reiese că folosirea telefonului mobil în timpul condusului distrage atenția șoferului la nivel fizic (prin folosirea mâinilor pentru tastare); vizual (prin lectura ecranului); auditiv (prin sunetul telefonului și chiar prin conversația în sine, care distrag atenția șoferului); cognitiv. Distragerea cognitivă a conducătorului auto care folosește telefonul mobil în timpul rulării este însă de departe cea mai gravă, iar în acest caz folosirea dispozitivelor hands-free nu mai are nicio relevanță", a declarat Daniel Mazilu, subsecretarul general al ARTRI. 

Folosirea telefoanelor mobile în timpul condusului crește probabilitatea producerii de accidente și este cauza principală a spitalizării unei persoane din patru accidentate. 

Victime ale accidentelor pot deveni chiar și pietonii care traversează strada vorbind la telefon. 

Comentează știrea

nicoleta
28 noiembrie 2012
telefon

da,si pietonii care vb la telefon trec de pe trotuar direct in strada fara sa se asigure ca de...........ei sunt pietoni

unul
29 noiembrie 2012
barba lor

pietonii care trec strada vorbind la telefon si sunt loviti o fac pe barba lor. ca soferul care-i loveste NU ARE NICIO VINA. PRIN LEGE. De cand ma chinui sa prind unul trecand strada, chiar si pe trecere, si sa-l zbor nitzel .....sa-l satur de vb la telefon. asa cum le fac soferilor care vb la telefon....mi-am luat un jaf de 700 euro si ma plimb....unde vad pe unul care vb si se baga ....nu da prioritate...nu e atent...so pe el.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Carambol pe bulevardul Mamaia
Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Bătrân accidentat pe strada Dezrobirii
Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Lovit  de microbuz  pe bulevardul Aurel Vlaicu
Pagina a fost generata in 0.5783 secunde