Constănțeni nemulțumiți

"Ce rost mai are șoseaua de centură, dacă TIR-urile circulă tot prin oraș?"

2487
12

Constănțenii care locuiesc în zona arterelor circulate de autovehiculele de mare tonaj răsuflau ușurați în toamna anului trecut. Era dată în folosință centura ocolitoare a Constanței, care urma să-i scape de zgomotele și zguduiturile infernale cauzate, noapte de noapte, de TIR-uri.

La 1 octombrie 2011, autoritățile locale au luat inclusiv decizia închiderii accesului camioanelor în Portul Constanța prin porțile de acces 5 și 6, forțându-le astfel să ocolească municipiul pe șoseaua de centură și pe bucata din Autostrada 4 dată în folosință. Concret, camionagii trebuie să intre pe șoseaua de centură pe la Valu lui Traian și să iasă în dreptul Agigei, urmând să intre în port pe la Poarta 9.
Măsura nu a schimbat, însă, cu nimic circulația pe arterele preferate de camionagii, respectiv Bulevardul Aurel Vlaicu, Șoselele I. C. Brătianu sau Mangaliei, după cum ne-au semnalat cititorii cotidianului "Cuget Liber".
"Locuiesc pe Bulevardul Aurel Vlaicu, la bloc, și vă pot spune că noaptea TIR-urile circulă ca pe autostradă, fără nicio interdicție și creează disconfort. De aceea întreb: ce rost mai are varianta ocolitoare, dacă TIR-urile circulă tot prin oraș? Autoritățile ce fac?", ne-a semnalat un cititor al ziarului.
Aceeași problemă este semnalată și de un locuitor dinspre ieșirea din Constanța spre sudul litoralului: "Locuiesc pe Șoseaua Mangaliei și situația este identică, circulă mașini de tonaj greu non-stop, cu toate că am avut promisiuni că TIR-urile nu vor mai tranzita orașul!".

Ce spun autoritățile
Reprezentanții Confort Urban SA și ai Poliției Rutiere lămuresc situația: darea în folosință a șoselei de centură și închiderea porților de acces 5 și 6 în Portul Constanța nu înseamnă interzicerea traficului greu prin municipiu!
"Nu este interzisă circulația autovehiculelor de mare tonaj prin oraș. Sunt cazuri când trebuie să ajungă în zona industrială, la fabrica de pâine sau la alte unități și trebuie să treacă prin oraș. Bineînțeles, cei care tranzitau orașul doar pentru a ajunge în Portul Constanța preferă varianta ocolitoare, fiind o alternativă mai rapidă. Dar traficul greu nu a fost interzis, deschiderea șoselei de centură a însemnat redirecționarea unei bune părți a acestuia", a afirmat Ciprian Sobaru, șeful Biroului Poliției Rutiere Constanța.
În schimb, se menține interdicția privind circulația autovehiculelor de mare tonaj pe podul IPMC.



Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
un tir-ist
19 iunie 2012
pt.locuitori

In multe orase europene se poate trece cu tirul,ex.paris.Mutati-va pe tomis,totusi locuiti in zona industriala,asa ca...

admirator
19 iunie 2012
autoritatile

se odihnesc dupa o campanie grea, pe care credeau ca o vor pierde. Naiba stie pe unde. "S-au dat la fund" de la alegeri! Parca pe ei ii intereseaza confortul si siguranta cetatenilor... Dar, daca nu se iese la vot sau se lpune stampila gresit, a'ta e'te! Data viitoare sa fiti mai atenti!

123
19 iunie 2012
politia

Pai, ce , pe ei ii intereseaza siguranta noastra si o circulatie corespunzatoare in oras ? Doar spagile conteaza . Atat. In rest, nu vad, nu aud . Uitati-va si in zona City Mall - la intersectia strazii Soveja cu Lapusneanu, daca vrei sa mergi spre Mamaia, nu poti sa virezi dreapta, ca e plina zona de taximetristi . chiar in curba, si nimeni nu face nimic. Politia mai vine pe acolo, dar se face ca nu ii vede. Si tu, cetatean , iti incerci norocul - ori iti zgarii masina, ca nesimtitii de taximetristi nu se dau la o parte, ori nu mai treci pe acolo. Asta e Politia noastra draga .

un constantean
19 iunie 2012
am spus asta!

Intrebarea asta am pus-o de caaaan s-a anuntat cu surle si trambite, "pe unde o sa circule tirurile care intra in poarta 4 adica la FAR?? nimeni nu m-a luat in seama...... Eeee, uita ca s-a adeverit!!! Singura varianta viabila, dupa partea mea era sa se faca o intrare speciala in Port pe fosta linie de tren de la Gara, care intra in port prin TUNEL! Si asa intra si ies tirurile din port fara sa le vezi.....

constantean
19 iunie 2012
primaria si politia ce fac?

cand se vor lua masuri??? ....asta numai daca tineti la acest oras

constantean
19 iunie 2012
primaria si politia ce fac?

cand se vor lua masuri??? ....asta numai daca tineti la acest oras

fara tiruri
19 iunie 2012
fara tiruri

Pai si atunci care a fost scopul cand au fost bagati atatia bani in bdul Aurel Vlaicu , in soseua de centura....ca sa intre idiotii astia cu masini mari pe bulevardele din oras si sa le distruga iar? Ati vazut cu ce viteza circula.Era vb ca li s-a interzis accesul in oras...si asa e si normal , as vrea sa il vad pe desteptu' care a comentat ca a vazut in Paris tiruri in centru...un prost si jumatate.

km5
19 iunie 2012
politia doarme!!!

Pe str. Democratiei si Pandurului este interzisa circulatia auto cu masa mai mare de 7,5t- teoretic .Practic ,o sa se darame casele celor care locuiesc acolo!Politia ar face ceva bani daca i-ar amenda pe cei care trec pe acolo,inclusiv pentru viteza!

anghel
19 iunie 2012
politia !!!!

Politia nu vede nici stationarea langa intersectii , langa trecere de pietoni , carutele cu cai din oras , etc ............. Chiar nu au sefi ????????????

anti gunoaie si mizerie din centrul orasului,peninsula si cam in toate cartierele orasului
19 iunie 2012
doresc sa protestez impotriva nesimtirii primarului, a parazitismului angajatilor primariei si neimplicarea generala a institutiilor subordonate primariei

1, sa va fie rusine ca orasul asta e plin de maidanezi si gropi de gunoi2,politia locala nu se implica cu mai nimic in solutionarea problemelorscandalurilor nocturne,3,majoritatea angajatilor primariei freaca menta in birouri..sunt doar cateva din nemerniciile aruncate asupra bietilor constanteni de cand a venit ciiuma mazareasca...iata si problema carutelor care merg de-a valma cu gunoaie si peturi -asta cand nu fura -merg rromii sau aia de la tzara nestingheriti de nimeni prin oras,desi e interzis de lege,problema e tot in raspunderea primariei si a politiei locale care e in subordinea lui mazare acum ...ce draku faceti, putorilor?

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.542 secunde