Ce spune DIICOT despre perchezițiile din Portul Constanța

660
2
Ce spune DIICOT despre perchezițiile din Portul Constanța - diicotfootgooglero-1345195013.jpg
Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară au destructurat un grup infracțional organizat, constituit din 20 de învinuiți, cetățeni români și libanezi, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrabandă și spălare de bani, în domeniul operațiunilor comerciale cu cereale.

În acest sens, au fost efectuate un număr de 56 de percheziții la sediile unor societăți comerciale precum si la locuințele învinuiților din județele Călărași, Ilfov, Constanța, Timișoara, Ialomița și municipiul București.
Liderii grupării au fost identificați ca fiind învinuiții El Khalil Jihad, 48 de ani și Youssef Laoun, 38 de ani, ambii având dublă cetățenie, libaneză și britanică.
Sub coordonarea acestora, membrii grupării au utilizat mai multe societăți comerciale și au obținut beneficii financiare substanțiale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive, având drept scop eludarea plății impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.

Astfel, potrivit anchetatorilor, în perioada 2010 - 2011, învinuiții au realizat exporturi masive de cereale, prin disimularea provenienței reale a mărfurilor. Astfel, deși cerealele proveneau din Turcia/Liban, membrii grupării declarau în fals că acestea sunt produse în România și le exportau către țări extra-comunitare în scopul de a obține de la statul român deduceri nelegale de T.V.A.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este estimat la suma de 30.000.000 Euro. La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi conduse 20 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale.


Comentează știrea

Mihai
17 august 2012
O fii adevaratt???

Au primit diicot ordin de sus?? Sa fie oare clasa politica ?? Grupul are peste 2000 de angajati si ii mergesu afacerile foarte bine , se risca sa piarda tot pentru 30 de milioane ?? Cand are afaceri de 2 miliarde ????? Propaganda inainte de alegeri

qwerty
1 noiembrie 2012
hai siktir...

Bati campii amice...de aia in tara asta o duc bine doar hotii....ca e populata cu imbecili ca tine.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4308 secunde