Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 119 ani

218
Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 119 ani - deces-1650886371.jpg

Articole de la același autor

Cea mai în vârstă persoană din lume, Kane Tanaka, a murit la vârsta de 119 ani. Tanaka - care a învins cancerul și și-a petrecut viața mâncând dulciuri și bând cola - a murit într-un azil de bătrâni din Japonia pe 19 aprilie, au declarat oficialii.


Potrivit unui tweet postat de familia lui Tanaka pe 13 aprilie, femeia a fost ”spitalizată și externată în mod repetat”.

Dar asta nu a împiedicat-o pe bunica iubitoare de bomboane să atingă vârsta remarcabilă de 119 ani la începutul acestui an.

Potrivit Antena3.ro înainte de moartea ei, Tanaka a spus într-un tweet postat de familia ei: „Am reușit să ajung până aici cu sprijinul multor oameni. Sper că veți continua să vă distrați, [și să fiți] veseli și energici”.


Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903 - în același an în care frații Wright au zburat pentru prima dată - în Fukuoka, sudul Japoniei, și a fost al șaptelea copil al lui Kumakichi și Kuma Ota.

Ea locuia într-un azil de bătrâni din Fukuoka și era cunoscută a fi o pasionată de jocuri de societate și matematică.

A fost aleasă drept una dintre purtătoarea torței pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, dar a fost nevoită să se retragă din cauza COVID-19.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.747 secunde