Concurs Ceața și poleiul au dat bătăi de cap șoferilor constănțeni

287
Ceața și poleiul au dat bătăi de cap șoferilor constănțeni - 4c125d2990e09600096071a266abc66b.jpg

Articole recomandate

Ceața și poleiul au îngreunat considerabil circulația rutieră pe mai multe drumuri importante din țară în acest week-end.
Ieri, în mai multe județe, vizibilitatea a fost afectată de ceață, din această cauză, pe alocuri vizibilitatea ajungând între 50 și 100 de metri.
Potrivit centrului Infotrafic, ceața a creat cele mai serioase probleme pentru circulația rutieră în județul Constanța. Pe drumurile constănțene vizibilitatea a ajuns uneori și la 50 metri. Pe DN 3, în zona Valu lui Traian, s-a format polei și din pricina imprudenței unor conducători auto au avut loc, ieri dimineață, mai multe tamponări.
În aceste condiții, echipajele de la Drumuri au acționat pentru crearea condițiilor normale de rulare pe șoselele afectate, siguranța circulației fiind serios periclitată, mai ales în județul Constanța.
De aceea, Poliția Rutieră le recomandă conducătorilor auto să folosească luminile de ceață, să mărească distanța de siguranță dintre autovehicule și să circule cu viteză redusă.
Iar cum Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru intervalul 1 februarie, ora 15.00 – 2 februarie, ora 03.00, o nouă avertizare de cod galben de ninsori, polițiștii rutieri revin și cu alte recomandări pentru vreme rea: adaptați viteza la condițiile de drum(ceață, carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei); determinați toți ocupanții autovehiculului pe care îl conduceți să-și cupleze centura de siguranță; asigurați buna funcționare a sistemelor de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire; nu bruscați comenzile autovehiculului; folosiți cu precădere frâna de motor; pietonii sunt sfătuiți să traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate și numai după ce sunt siguri că șoferii le acordă prioritate de trecere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7665 secunde