Cei doi angajați ai Spitalului Clinic Județean Constanța acuzați de luare de mită, trimiși în judecată

1997
Cei doi angajați ai Spitalului Clinic Județean Constanța acuzați de luare de mită, trimiși în judecată - 0ab2a2bee616feb94255975fb9cfc0ad.jpg
Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța le-au prezentat materialul de urmărire penală celor doi angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, acuzați de comiterea infracțiunii de luare de mită. Este vorba de maistrul Valentin Crăciun - liderul de sindicat al personalului TESA de la Spitalul Jude-țean Constanța, și de inginerul Magdalena Maria Popovici Necula - șeful Serviciului de Investiții Dezvoltare.
Ei au fost, de curând, puși în libertate de magistrații Curții de Apel Constanța, după aproximativ trei săptămâni de arest preventiv.
Amintim că, la data de 28 august a.c., în urma unui flagrant, Valentin Crăciun a fost surprins în flagrant în timp ce primea suma de 5.000 de lei. Ulterior, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în urma audierilor, i-au reținut pe cei doi suspecți.
Potrivit anchetatorilor, la data de 27 august, două persoane s-au prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, unde au formulat un denunț penal împotriva lui Valentin Crăciun și a Magdalenei Maria Popovici Necula, prin care au solicitat efectuarea de cercetări penale sub aspectul comiterii infracțiunii de luare de mită, întrucât primul, în calitate de maistru, și cea de-a doua, în calitate de inginer - șef Serviciul de Investiții Dezvoltare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, pe parcursul executării unui contract de prestări servicii privind modernizarea centralei termice a spitalului, au pretins și primit de la denunțători, în mai multe rânduri, suma de 15.000 lei. Mai mult, Magdalena Maria Popo-vici Necula, în primăvara anului 2009, ar fi pretins denunțătorilor și ar fi beneficiat de lucrări de amenajare în valoare de 17.000 lei, pentru modernizarea locuinței de serviciu, în scopul avizării devizelor de lucrări.
Dosarul celor doi urmează să ajungă pe rolul Tribunalului Constanța, care va stabili primul termen de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3971 secunde