Acces restricționat dinspre strada Nicolae Iorga în Spitalul Județean Constanța

4789
Acces restricționat dinspre strada Nicolae Iorga în Spitalul Județean Constanța - 8155cf9d25c763ee101e424ec5cac948.jpg

Articole de la același autor

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr. Dan Căpățână, vrea să restricționeze accesul în unitatea medicală. "Am depus documentația pentru a modifica accesul în spital. Se va restricționa pe partea cu intrarea de pe strada Nicolae Iorga, unde vom monta bariere automate și vom pune și un post de pază permanet, care va permite accesul celor care vin cu mașina personală, cu o urgență", a declarat managerul.
Dr. Căpățână mai dorește să definitiveze proiectul privind intrarea în Policlinica 1, să refacă spațiul verde, treptele, să lumineze acce-sul și să construiască o rampă de acces pentru persoanele cu diza-bilități. Toate în aproximativ două luni.
Restricții au fost puse și pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), la etajul nouă, unde este și un paznic. "Accesul se va face numai cu acordul șefului de secție sau a medicului de gardă. Cred că va fi un șoc pentru toată lumea, dar așa este normal", a adăugat dr. Căpățână.
Astfel de prevederi sunt foarte necesare, având în vedere haosul care domnește în spital, iar "capătul drumului este securizarea totală a spitalului", a spus medicul. Întrebat dacă un pacient este chemat la un consult de către un doctor, managerul a spus că intrarea în spital se va putea face numai pe baza unei hârtii dată de medic.

Bonete și botoși pentru vizitatori
De acum încolo, cei care vor intra în unitatea spitalicească vor purta echipament de protecție, pe care-l vor putea achiziționa de la unul din cele cinci automate de distribuție, în schimbul sumei de cinci lei. "Vom renunța la taxa de spital, dar nimeni nu va mai intra fără echipament de protecție în afara orelor de vizită", a explicat managerul. Echipamentul de protecție constă în bonetă, mască, halat și botoși.
Firma care a pus la dispoziție echipamentele este SC Ermetic SRL, așa cum apare pe automatul de distribuție al echipamentului, a declarat managerul. Întrebat pe ce criterii a fost aleasă firma, interlocutorul nostru a precizat că a fost "primul venit": "Pentru două săptămâni, ne-au fost puse gratuit la dispoziție, după care voi stabili dacă le achiziționez sau nu, numărul lor, unde pot fi puse". În prezent, sunt cinci automate în spital: două la intrare, unul la secția de arși și două la cele două maternități.

Orele de vizită se modifică: între 18,00 - 20,00
Pus pe fapte mari, dr. Căpățână do-rește să modifice și orele de vizită: de la ora 18,00 la 20,00, astfel încât per-soanele care au terminat serviciul să nu fie nevoite să alerge la spital. Plus că, între 16,00 și 18,00, când e ora de vizită, medicii își fac contravizita.
Dacă accesul în spital se va face doar în timpul orelor de vizită, managerul intenționează să nu mai permită ieșirea pacienților din unitatea medicală.
Și personalul medical va fi monitorizat, întrucât vor fi montate camere de filmat pe etaje. Totuși, dr. Căpățână le dă și o veste bună cadrelor medicale: acestea vor primi tichetele de masă restante, 30 la număr, în trei tranșe, în decurs de trei luni. "Vom plăti și prima de stabilitate, dacă primim bani de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța", a spus interlocutorul nostru.
Pentru toate acestea, dar și pentru continuarea lucrărilor la secția de Endocrinologie din cadrul Spitalului Municipal Constanța, a construirii unui site al spitalului, refacerea subsolului spitalului, a amenajării unei săli de vizită până la sfârșitul anului, managerul are de cheltuit 68 de milioane de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2465 secunde