Petrom a descoperit petrol și gaze la 1.000 Km de Moscova

224
Compania Petrom a informat investitorii de pe piața de capital că a descoperit atât gaze, cât și țiței, pe sonda de explorare Lugovaya -1. Aceasta este inclusă în licența Kamenski, lot situat în regiunea Saratov, din Rusia.
Sonda Lugovaya -1 a fost forată la adân-cimea de 3.882 m. Primele teste sunt foarte încurajatoare. Ele au indicat o rată de producție de țiței ușor de peste 2.500 de barili pe zi, în unul dintre straturi. Două formațiuni de gaze au produs împreună 550.000 metri cubi de gaze pe zi, precum și 75 metri cubi pe zi de condensat.
Johann Pleininger, membru al directo-ratului Petrom, responsabil pentru explorare și producție, a declarat: "Acest succes de explorare și în special ratele ridicate de producție sunt foarte încurajatoare și confirmă conceptele dezvoltate în parteneriat cu colegii noștri din Rusia, de către o echipă mixtă de geologi."
Petrom a intrat în Rusia în 2006 prin achiziția unui pachet majoritar de 74,9% din Ring Oil Holding & Trading Ltd. și a explorat împreună cu acționarul minoritar opt blocuri de explorare în regiunea Saratov, localizată la aproximativ 1.000 km sud-est de Moscova, și două în zona Komi, la aproximativ 1.200 km nord-est de Moscova.
Începând cu 2006, Ring Oil a achiziționat, procesat și interpretat peste 6.000 km de date seismice 2D în aceste două regiuni și a forat și testat patru sonde de explorare în licențele Saratov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5502 secunde