Cele mai noi RADARE ale Poliției Rutiere dau rateuri! Un șofer a demonstrat în instanță

3551
1
Cele mai noi RADARE ale Poliției Rutiere dau rateuri! Un șofer a demonstrat în instanță - 17-1457606012.jpg

Articole recomandate

Un profesor universitar din Suceava, care contestă în baza unor calcule fizice și științifice radarele Poliției Române, cu argumentul că acestea dau erori de măsurare care nu se încadrează în normele metrologice, și-a consiliat fiul într-un proces cu Poliția Rutieră chiar pe această temă, pe care a reușit să-l câștige. Procesul verbal prin care fiul său a fost amendat cu 800 de lei și lăsat fără permis de conducere pentru 90 de zile a fost anulat, tocmai pe principiul că aparatul radar poate da erori, transmite EVZ.ro.

Profesorul univ. dr. ing. Gheorghe Gutt de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității "Ștefan cel Mare", susține că radarele nu prezintă o "precizie de măsurare acceptabilă", ceea ce din punctul său de vedere înseamnă că sunt în afara legii.

Gheorghe Gutt spune că "pistolul radar", noua armă împotriva vitezomanilor a Poliției Române, prezintă erori mai mari decât radarele de pe mașinile de poliție, cu alt principiu de funcționare.

Prins cu 103 km/h, în localitate

Pe 20 august 2013, fiul său a fost înregistrat de aparatul radar de pe o autospecială Dacia Logan cu viteza de 103 km/h în localitate, în municipiul Vatra Dornei. Șoferul a contestat procesul verbal în instanță, aducând mai multe argumente.

El a arătat că din planșele foto anexate de Poliția Rutieră la dosar rezultă că inițial a fost înregistrat cu viteza de 103 km/h, iar în planșa următoare, la mai puțin de o secundă distanță, cu viteza de 86 km/h.

Șoferul a mai demonstrat că mașina sa era setată să nu depășească viteza de 99 de kilometri la oră.

După ce a analizat argumentele, magistratul de la Tribunalul Suceava a stabilit că aparatul radar a înregistrat simultan viteza de rulaj a mai multor vehicule, astfel că nu se poate identifica, fără dubiu, cu ce viteză reală circula autoturismul respectiv. Profesorul univ. dr. ing. Gheorghe Gutt spune că nu are nimic de reproșat Poliției Rutiere față de radare, atât timp cât acestea sunt verificate metrologic și au aviz de la Biroul de Metrologie Legală din România. Problema este la aceștia din urmă, susține el.

(Sursa: evz.ro)

Comentează știrea

razvan
11 martie 2016
raspuns

deci pe cetatean la prins radarul in 2013 , desii ele s-au lansat in Romania in 2016 :))))), e bine asa! la prins preventiv

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3572 secunde