Cercetările din dosarul Vincentelli, făcute cu încălcări flagrante ale legii?

590
1

Articole de la același autor

Nici nu a ajuns bine pe masa magistraților de la Tribunalul Constanța dosarul italianului Roberto Vincentelli, patronul societății Ecological Center SA Năvodari, că este posibil ca acesta să fie returnat procurorilor. De ce? Pentru simplul fapt că avocații au invocat o serie de excepții care ar putea avea drept deznodământ trimiterea dosarului acolo de unde a venit.
Mai precis, unul dintre motivele invocate de avocatul Ioana Focșa pentru a cere restituirea dosarului a fost că SC Ecological Center SA nu a avut reprezentant legal în faza de urmărire penală, ceea ce ar atrage nulitatea absolută a tuturor cercetărilor efectuate de procurori. Același avocat a susținut că un alt motiv care ar duce la nulitatea actelor de urmărire penală este legat de inculpata Manuela Ștefania Marinescu, în cazul căreia urmărirea penală nu a fost făcută conform legii, respectiv că punerea sub învinuire s-a efectuat în lipsa acesteia.
De asemenea, și Cătălin Filișan, avocatul fostului primar de la Năvodari, Tudorel Calapod, a prezentat instanței mai multe hibe ale dosarului, motiv pentru care a solicitat restituirea cauzei la procurori.
Judecătorii vor decide dacă se impune restituirea dosarului la procurori la data de 3 noiembrie.
Roberto Vincentelli este acuzat de dare de mită, pentru că, spun procurorii, la data de 18 noiembrie 2010, ar fi oferit echivalentul a 4.500 euro/lunar, pe o perioadă nedefinită, prin intermediul unei firme străine, primarului în funcție din Năvodari, pentru a-l determina să nu-și îndeplinească în mod corect atribuțiunile de serviciu, adică să elibereze ilegal autorizația de construcție și să organizeze un control formal al gestiunii deșeurilor (cianuri și altele asemenea). În același dosar, este acuzată și soția acestuia, Manuela Ștefania Marinescu, de uz de fals în formă continuată, iar fostul primar al orașului Năvodari, Tudorel Calapod, de abuz în serviciu.

Comentează știrea

rex
29 octombrie 2011
calapod =vinovat

Astea sunt tertipuri avocatesti, dar intrebarea ramane si trebuie lamurita: este vinovat calapod de abuz in serviciu, este si atunci trebuie sa-si primeasca pedeapsa. Cat despre italian sa se duca la el acasa cu deseuri cu tot. Parca la Navodari a fost un referendum in legatura cu aceasta cauza.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6179 secunde