Cum îi va scuti Matei pe năvodăreni de la plata căldurii și apei calde

707
1
Cum îi va scuti Matei pe năvodăreni de la plata căldurii și apei calde - matei1315655876-1319140482.jpg
Primarul Nicolae Matei a explicat cum va funcționa sistemul prin care locuitorii orașului vor fi scutiți, pe rând de la plata căldurii și apei calde prin rotație. Matei a explicat că va exista o tragere la sorți pentru stabilirea ordinii în care familiile din Năvodari vor be-neficia de această facilitate.
"În primul rând, aș vrea să explic care este scopul acestei acțiuni. Nu este un scop caritabil, e o acțiune foarte logică. Intenția mea este de a cointeresa cât mai mulți abonați ai sistemului centralizat de termoficare să rămână în sistem. S-a creat acea isterie în mass-media că prețul la gigacalorie se va dubla, se va tripla în Constanța, în orașele din Constanța, dar și în țară. În Năvodari este altă situație. Fostul Ecoterm a intrat în faliment, iar primăria a preluat sistemul de facturare. Ca primar mi-am asumat toată responsabilitatea. Am făcut ceva investiții, iar foarte multe pierderi din rețea au fost eliminate. Este logic: cu cât numărul abonaților este mai mare, cu atât factura va fi mai mică", a declarat Matei.
Matei a menționat că, la un calcul succint se poate observa că dacă rămân 6.500 de abonați minim, se colectează o gratuitate pentru aproximativ 300 de apartamente. Astfel, 300 de apartamente vor fi scutite timp de o lună, la plata facturii de apă caldă și căldură. Anumite familii vor fi extrase, pentru gratuitate, pentru lunile decem-brie-ianuarie-februarie și alții, mai puțin norocoși, vor fi extrași, pentru gratuitate, în lunile de vară, când facturile sunt mai mici.
Proiectul de hotărâre prin intermediul căruia se pune în aplicare această inițiativă va fi introdus de către edil pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu Local. 

Comentează știrea

DINCA CARMEN-CAMELIA
3 noiembrie 2011
comentariu

Este un proiect bun daca se aproba .Pot sal fac public,adica sa pot pune anuntul la vizierul scarilor pentru a vedea toata lumea,poate cei in virsta nu pot avea aces la internet etc.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Social : Constănțeni fără apă caldă
Pagina a fost generata in 0.4588 secunde