Cercetat în Spania pentru trafic de persoane

308

Articole de la același autor

Un bărbat din Mangalia a fost arestat, pe o perioadă de 29 de zile, de judecătorii Curții de Apel Constanța, după ce autoritățile spaniole au solicitat punerea în executare a unui mandat european de arestare. Enver Mustafa, de 36 de ani, din Mangalia, a declarat judecătorilor că este de acord cu extrădarea sa pentru a își putea rezolva situația judiciară din Spania.
Cercetările sunt efectuate de Judecătoria de Instrucție nr. 2 din Barcelona, care a emis un mandat de arestare european pe numele său, iar infracțiunile pentru care se fac investigațiile sunt de participare la grup criminal organizat și trafic de persoane.
Enver Mustafa a fost identificat și reținut miercuri, de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Criminalitate Internațională. Întrebat de instanță dacă refuză să fie extrădat, Mustafa a declarat că este de acord să plece în Spania, în vederea efectuării urmăririi penale pentru faptele respective. Individul și-a manifestat însă dorința de a fi lăsat în libertate "până vine escorta". Mai mult, bărbatul a spus că s-a pus singur la dispoziția autorităților, însă a fost contrazis de judecători.
În cazul în care va fi găsit vinovat de comiterea faptelor, potrivit legislației spaniole, Enver Mustafa riscă până la 15 ani de închisoare. Decizia magistraților constănțeni poate fi atacată în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.743 secunde