Cercetată penal pentru că a emis file cec fără acoperire în bancă

679
Administratorul unei firme este cercetat penal de polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanța pentru o înșelăciune de un milion de lei, după ce a emis file cec fără a avea disponibil în cont.
Potrivit anchetatorilor, Simona Oancea, de 37 de ani, administra-tor la societatea comercială "Adamant Trading" SRL Constanța, a achiziționat, în perioada 2006 - 2007, produse petroliere de la o societate comercială, contravaloarea lor urmând să fie achitată, conform unui contract de cesiune de creanțe, către o altă firmă din Piatra Neamț.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, subinspector Radu Croitoru, patroana cercetată penal a lăsat la această firmă, drept garanție, zece file cec de câte 100.000 de lei fiecare, fără a completa însă pe ele data emiterii.
Astfel, în momentul completării și introducerii la plată a nouă dintre cele zece file cec, din cauza lipsei de disponibil din contul bancar al emitentului, suma de 893.573 de lei a fost refuzată la plată de bancă.
Simona Oancea este cercetată în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de emitere de file cec fără disponibil în cont și emitere de file cec fără a completa elementele esențiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7215 secunde