Cercetați pentru contrabandă cu arme

781

Articole de la același autor

Trei tineri sunt cercetați de polițiști, în stare de libertate, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce doi dintre ei au vândut celui de-al treilea un pistol pentru care nu posedau documente justificative și nici permis de port armă.
În ziua de 30 ianuarie, lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Toxice, împreună cu lucrătorii Biroului de Ordine Publică Mangalia au identificat și depistat pe Marius Cosmin Răsitaru, de 25 de ani, și pe Daniel Dimulescu, de 29 ani, ambii din Mangalia, despre care dețineau date că ar face contrabandă cu arme.
În urma cercetărilor s-a stabilit că, în ziua de 25 ianuarie, Răsitaru și Dimulescu s-au deplasat în Bulgaria, de unde au achiziționat două pistoale cu gaze lacrimogene, unul de calibru nouă milimetri și celălalt de opt milimetri, dintr-un magazin din orașul Dobrich.
La întoarcerea în țară, în apropierea Punctului de Frontieră Negru Vodă, cei doi au aruncat facturile de cumpărare și ambalajele, fără să declare cele două pistoale organelor vamale.
Mai mult, în ziua de 26 ianua-rie, Răsitaru a vândut pistolul de calibru opt milimetri și cinci cartușe lui Marius Gabriel Boruga, de 27 de ani, din comuna Limanu, județul Constanța, contra sumei de 200 de lei.
Arma a fost indisponibilizată de către lucrătorii de poliție, în vederea continuării cercetărilor, împreună cu trei cartușe, celelalte două fiind trase de cei doi pe plaja din Mangalia, pentru a verifica arma.
Totodată, din cercetările efectuate s-a stabilit că Răsitaru a aruncat cel de-al doilea pistol de pe podul din Mangalia în mare.
Răsitaru și Dimulescu sunt cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, iar Boruga pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0127 secunde