"Cerem ca polițiștii să fie respectați. Nu ne batjocoriți!"

3161
21

Articole de la același autor

Sănătatea, educația și siguranța cetățeanului ar trebui să conteze cel mai mult în țară noastră, dar sunt lăsate la urmă și cei care lucrează în aceste trei sisteme sunt batjocoriți. Muncesc la foc continuu și uneori își riscă viața, salariile lor fiind printre cele mai mici, motiv pentru care, spun unii sindicaliști, mși corupția în aceste sisteme este mai mare. 


Polițiștii se pregătesc să iasă iar în stradă și își cer drepturile, deoarece - consideră ei - sunt bătaia de joc a sistemului. 


Legea pensiilor militarilor ur-mează să sufere câteva modi-ficări, iar cei care servesc țara sunt nemulțumiți că, după o viață în sistem, nu pot avea nici măcar o pensie decentă. Sindicaliștii spun că s-a aprobat ca pensia să fie 80 la sută din venitul brut realizat, iar în prezent se încearcă diminuarea la 60 la sută. 


"Se dorește remodelarea algo-ritmului pentru care se calculează pensia specială militară. Vor obține 80% din venitul brut realizat cei care au 25 de ani vechime. În cazul celor care au mai puțin de 25 de ani vechime, pentru fiecare an se va scădea 1%; de ase-menea, se va adăuga 1% pentru fiecare an în plus. Munca de polițist este solicitantă, stresantă, necesită numeroase sacrificii, dar este foarte frumoasă. După ani la rând în sistem, în care muncim și suntem în slujba cetățeanului atunci când e nevoie, ne dorim ca măcar la pensie să ducem un trai decent", a declarat Vasile Zelcă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Perso-nalului Contractant Constanța. 


Îndemn la miting și pichetări 
Zilele trecute, la București, s-a discutat despre această modi-ficare, iar liderii SNPPC au fost ținuți la ușa ministerului Astfel, reprezentanții SNPPC îndeamnă toți polițiștii să iasă în stradă, să se pregătească pentru miting și pichetări și să își ceară drepturile. 


"Onoare și respect pentru toți militarii, rușine pentru cei care nu le respectă acestora drepturile și care, în mod total nedemocratic, încearcă să taie din drepturile lor. Militarii români se jertfesc pentru țară, în teatre de operații unde stau cu lunile sau anii, departe de familii, de cei dragi, iar unii factori decidenți, care le stabilesc pensia, se gândesc la propriile lor per-soane (buzunare), când stabilesc din ce să fie compusă pensia acestor eroi. Cerem ca polițiștii și militarii să fie respectați! Nu ne batjocoriți! Atitudinea unor șefi/comandanți, care țin la ușa unui minister, reprezentanți a peste 40.000 de polițiști, care luptă și pentru drepturile celorlalți colegi din sistem, militari, care nu pot să se înscrie, în România, într-un sindicat, trebuie să dispară și să înțeleagă faptul că numai prin dialog se poate construi ceva durabil!", se arată într-un co-municat al SNPPC. 


Potrivit sindicaliștilor, de la Constanța vor merge în Capitală la protest peste 50 de polițiști. 


Cetățeanul, alături de polițist în stradă 
O altă problemă a polițiștilor este faptul că președintele României nu a promulgat legea privind majorarea salariilor cu 10%. Oamenii legii cer să li se mărească salariile și spun că, în acest fel, și corupția va mai scădea. 


"Polițistul nu vrea să se îmbogățească, ci să o ducă bine. Atât. Salariile noastre nu au mai fost majorate din 2006, adică de aproape 10 ani. Dacă nici pe ăștia nu poate să ni-i dea și spun că nu e buget… e bătaie de joc. Își bat joc de sistemul de sigu-ranță națională. Cel care este afectat de neajunsurile noastre este cetățeanul. Alături de noi, el ar trebui să iasă în stradă și să își ceară drepturile, pentru că pentru el tragem că nu avem condiții de muncă normale", a adăugat Zelcă. 


Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
adevar
25 noiembrie 2015
adevar

Cand am vrut sa depun plangere politia romana a spus sa depunem in alta republica sau la presedentia romana . Cum sa respect politist care conduce masina imbatat si fara centura de siguranta, care cerseste si care produce vatamare corporala ?

adevar
25 noiembrie 2015
adevar

Politisti romani nu sunt batjocoriti dar legea este si pentru ei.se uita la colegii sai cum conduc masini imbatati,cum cersesc .Asa ceva nu se respecta nicaeri doar in Romania

adevar
25 noiembrie 2015
adevar

Romania te dau in judecata daca ii maresti salariile la politisti romani . Esti in ue si stii ca am voie sa dau Romania in judecata .

adevar
25 noiembrie 2015
adevar

A fost doliu national politia romana nu a prevent tragedie dormea in timpul serviciu dar cere.Tupeu romanesc.

adevar
25 noiembrie 2015
adevar

RUSINE.Dupa doliu national sa ceara ei salarii .Romania tu cum permiti asa ceva dupa trei zile de doliu national oameni care au fost incapabili sa previna tragedia sa ceara bani . Romania sa amendezi toti politisti romani ca nu au prevent tragedia .

adevar
25 noiembrie 2015
adevar

Romania o sa insist la ue sa te da in judecata pentru ca permiti asa rusine . Au lasat sa se intample tragedie si doliu national si cer bani sa doarme in timpul serviciu.

adevar
25 noiembrie 2015
adevar

Cine da foc din foc moare

Alex
25 noiembrie 2015
Minciuni

Verificati sa vedeti cati bani ia un politist. Un subofiter ridica intre 3000 si 3300 ron lunar. Cat vor sa ia ca de rezolvat cazuri de infractiune lasa de dorit. Nu mai punem ca iau si 25% daca au studii superioare.

Alex
25 noiembrie 2015
Rautate

De ce nu va uitati in gradina voastra. Ce aveti cu politisti. Ce e cu atata ura. Isi fac si ei treaba asa cum le cere sistemul. Nu poti sa te pisi contra vantului.

Cetatean
25 noiembrie 2015
@Adevar

Te-ai trezit la ora 4 dimineata ca sa postezi tampenii? Oamenii isi revendica drepturile salariale si aplicarea intocmai a legii pensiilor (L. 223/2015) asa cum a fost promulgata de Presedintele Romaniei! Ce legatura au toate astea cu aberatiile tale?

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Adolescentă dată în urmărire
Miercuri, 18 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Descoperire macabră în zona Gării
Marţi, 17 Noiembrie 2015
Stire din Social : Funcționarii publici ies în stradă
Pagina a fost generata in 0.4177 secunde