Prima rundă de consultări cu Iohannis, la final. Președintele a promis că o să iasă în stradă

365
1
Prima rundă de consultări cu Iohannis, la final. Președintele a promis că o să iasă în stradă - primarundadeconsultaricuiohannis-1446831068.jpg

Articole de la același autor

În timp ce "strada" a continuat și joi seara protestele în toată țara, și președintele Klaus Iohannis a continuat, vineri, consultările cu partidele politice, dar și cu reprezentanții societății civile, așa cum a promis zilele trecute. La ieșirea de la întâlnire, președintele UNPR, Gabriel Oprea, a afirmat că partidul pe care îl conduce va sprijini orice formulă guvernamentală va propune președintele Iohannis, întrucât acesta este ales de cetățeni. 


"Suntem total de acord și susținem alegerile anticipate. Sprijinim stabilitatea României.  Orice formulă pe care președintele României, Klaus Iohannis, în dialog cu partidele politice, cu delegațiile  din stradă ale poporului român, o va  dori va fi sprijinită de UNPR", a spus Gabriel Oprea.  El a precizat că "glasul democratic al străzii" trebuie ascultat și de aceea este normal ca președintele să fie sprijinit, întrucât acesta este ales de popor. 


Ulterior, șeful statului a stat de vorbă cu cei de la ALDE, iar la ora 13.30, a început întâlnirea cu reprezentanții societății civile, ca parte din consultările pentru desemnarea unui can-didat pentru funcția de premier. 


În total, la întâlnirea cu șeful statului au participat 20 de persoane ca reprezentanți ai societății civile, care au propus mai multe soluții, în principal, pentru stârpirea corupției din țară. 


În deschiderea întâlnirii, președintele Klaus Iohannis a spus că, în aceste zile, nu asistăm la o simplă înlocuire a guvernului, ci la o schimbare de "paradigmă". 


"Este foarte bine să avem această întâlnire. Dumneavoastră îmi transmiteți mie idei, solicitări, abordări și eu voi duce aceste mesaje spre politicieni. Cred că este o modalitate foarte potrivită pentru a folosi președintele în calitatea lui de mediator", a spus șefului statului. 


Printre altele, Iohannis a mai spus că va ieși în stradă, așa cum i s-a sugerat, însă "nu va spune nici ziua și nici ora când va face asta". 


Pe de altă parte, protestatarii care așteptau să intre la consultări și care nu s-au regăsit pe lista oficială au acuzat politizarea consultărilor, dar și încercarea președintelui Iohannis de a mima un interes pentru vocea societății civile. Unii dintre protestatari au avut pancarte și bannere cu mesaje ca "Strada este poporul liber, nu ONG-urile plătite de Soros", "Strada nu are lideri, liderii sunt cei care au fost în stradă" sau "Demo-crația este o minciună". 


Ce vor PSD, PNL și UDMR 
Reamintim că președintele Klaus Iohannis s-a consultat, joi, cu PSD, PNL, UDMR și re-prezentanții minorităților, majoritatea participanților vorbind tot mai clar despre varianta unui Guvern format din tehnocrați, PNL continuând să ceară alegeri anticipate, iar UDMR prezentând o soluție de compromis. Astfel, PSD i-a propus președintelui ca, după această primă rundă de discuții, să aibă loc o nouă întrevedere pentru un acord, precizând că nu trebuie să se plece de la desemnarea unei persoane care să bată la ușa partidelor pentru sprijin. Liderul PSD a spus că este deschis oricărei variante de Guvern care răspunde solicitărilor societății și tocmai de aceea nu a prezentat o propunere de premier, ci dorește consultări ample între partide, Klaus Iohannis dând de înțeles că nu respinge ideea. 


În acest context, șeful statului va avea și alte întâlniri cu liderii politici cu atât mai mult cu cât, până acum, niciun partid nu a venit cu vreun nume de premier care să ducă la formarea unui nou guvern. 


Comentează știrea

Alina
8 noiembrie 2015
loc de munca

Vrei sa castigi bani mai multi? Citeste acest anunt! Beneficii -posibilitatea de a castiga cel putin 100 de euro cu o implicare de 2-3 ore sau 300 de euro full time - apartenenta la un grup care ofera recunoastere si sanse egale tuturor membrilor -instruire gratuita si de scurta durata- -contract legal de comision ce asigura plata castigurilor -se lucreaza de acasa -program flexibil Cerinte -Conexiune la internet, PC, abilitati minime de lucru cu documente word, pdf si navigare online -Seriozitate, perseverenta si atentie la detalii Pentru informatii trimiteti mail cu subiectul INFO la [email protected]

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Iohannis continuă consultările
Vineri, 06 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Tăriceanu, întâlnire cu Iohannis
Pagina a fost generata in 1.0152 secunde