Românii continuă protestele. Iohannis promite consultări cu "strada"

500
5
Românii continuă protestele. Iohannis promite consultări cu

Articole de la același autor

Demisia cabinetului Ponta nu i-a mulțumit pe românii care au ieșit în stradă și aceștia au continuat să mărșăluiască pe străzi, pentru a cere schimbarea întregii clase politice. Și constănțenii s-au aliniat protestelor din țară, iar miercuri seara, aproximativ 4.000 de persoane au participat la un marș prin mai multe zone ale Constanței. Mitinguri sunt anunțate și astăzi, dar și zilele următoare.

În tot acest timp, președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, într-o declarație la Palatul Cotroceni, că l-a desemnat premier interimar pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Am acceptat demisia prim-ministrului Victor Ponta. Am decis să numesc în poziția de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am semnat ambele decrete", a declarat Iohannis, la Cotroceni.

La rândul său, premierul interimar Sorin Cîmpeanu a spus, ieri, că îl onorează încrederea președintelui Klaus Iohannis de a-i încredința această funcție și a apreciat că responsabilitatea pe care o are este "foarte mare, chiar dacă mandatul este limitat în timp de prevederile Constituției".

"Guvernul va avea responsabilitatea gestionării tuturor problemelor curente, într-un spirit de total echilibru, fără a avea posibilitatea emiterii unor ordonanțe de urgență sau a unor proiecte de legi. Asta nu înseamnă că nu vom acorda toată atenția întocmirii proiectului legii bugetului, lege de care depinde atât modul de derulare a investițiilor, cât și plata salariilor, a pensiilor

și nu numai", a spus Cîmpeanu, într-o declarație de presă la Palatul Victoria.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul interimar Sorin Cîmpeanu, cu care a discutat despre prioritățile

din perioada următoare, printre acestea figurând și bugetul de stat pe 2016.

Totodată, șeful statului a avut, ieri, consultări cu partidele și formațiunile parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, iar consultările vor continua și astăzi.

v v v

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, că, pentru prima dată, va chema astăzi la consultările pentru formarea guvernului societatea civilă și reprezentanți ai manifestaților, precizând că a auzit vocea străzii și că va ține cont de solicitările protestatarilor. El a spus că a urmărit cu mare atenție protestele și că are un mesaj important pentru cei care au fost în stradă.

"V-am văzut, v-am auzit. Voi ține cont de solicitările voastre", a spus președintele. "Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice să avem un acord cu societatea civilă, să consult în premieră un nou actor. Voi convoca pentru vineri după-amiază un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât și ceea ce se numește «strada». Este important pentru mine și doresc să le cunosc părerile și opțiunile", a precizat președintele.

În altă ordine de idei, liberalii continuă să ceară alegeri anticipate și i-au îndemnat pe toți parlamentarii să-și depună demisiile din Parlament, pentru a se ajunge mai repede la ceea ce-și doresc oamenii care au protestat. 

Comentează știrea

stela
6 noiembrie 2015
Imbunatatirea vietii

Cum sa faci bani online! Marile realizari sunt atinse nu prin putere ci prin perseverenta. – Samuel Johnson In aceste timpuri este nevoie sa inveti rapid cum sa faci bani online! Profita si tu imediat de acest proiect care te indruma pas cu pas si te invata cum sa faci bani online! Incepe urgent sa te instruiesti! Noi, cu o echipa dinamica si tanara, suntem alaturi de tine si te ajutam cu cea mai mare seriozitate sa reusesti! Numai cand doresti cu cea mai mare seriozitate sa schimbi ceva in viata ta, cauta-ne la adresa de email: [email protected]

romanul
6 noiembrie 2015
proteste

romanii vor bani fara munca, sa insele si sa fure; tineretul vrea diplome cumparate pentru ca sunt analfabeti; patronii de baruri cei mai mari evazionisti !

mirela
6 noiembrie 2015
oferta

Atât timp cât vei continua să susții în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ți le dorești, acestea vor continua să se petreacă în viața ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

adevar
6 noiembrie 2015
adevar

Romani sa nu intre in republica mea.

adevar
6 noiembrie 2015
adevar

Pana exista traficul de femei in Romania romani nu intra in republica mea

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Iohannis continuă consultările
Vineri, 06 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Tăriceanu, întâlnire cu Iohannis
Pagina a fost generata in 0.9357 secunde