Cerere de respingere a hotărârii guvernamentale privind privatizarea Petromidia SA

260
Cerere de respingere a hotărârii guvernamentale privind privatizarea Petromidia SA - 29aad2d4225f20206155d46f9f3a09a0.jpg
Președintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului spre reexaminare, legea de aprobare a unei Ordonanțe de Urgență Guvernamentale, privind acordarea unor facilități pentru privatizarea Petromidia SA, solicitând respingerea acesteia, pentru că Ordonanța și-a produs deja efectele juridice prin semnarea contractului de privatizare.
"Legea transmisă spre promulgare are ca obiect aprobarea OUG 248/2000 prin care se acordau Societății Comerciale Petromidia SA facilități la plata unor obligații bugetare și a altor obligații către Ministerul Finanțelor", menționează șeful statului în cererea de reexaminare.
Totodată, în textul cererii se mai arată că reglementarea avea ca scop transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de acțiuni reprezentând 69,991% din capitalul social al SC Petromidia SA către investitorul cu care Fondul Proprietății de Stat a negociat și a încheiat contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor respective.
"Întrucât Ordonanța de Urgență a Guver-nului nr. 248/2000 și-a produs deja efectele juridice prin semnarea contractului de privatizare a SC Petromidia SA, considerăm că aprobarea acesteia prin lege nu mai este oportună. Având în vedere competența legislativă exclusivă a Parlamentului vă solicităm reexaminarea Legii trimise spre promulgare, în sensul respingerii Ordonanței de Urgență nr. 248/2000, ținând cont de motivele invocate", se mai arată în textul cererii.
Corina BAGIE

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3274 secunde