Certificatul de Conformitate este obligatoriu începând cu luna aceasta

187
Certificatul de Conformitate este obligatoriu începând cu luna aceasta - masiniautotaxa513566157201357298-1358676716.jpg

Registrul Auto Român informează persoanele fizice și juridice care vor achiziționa vehicule noi (aflate la prima înmatriculare) de la 1 ianuarie 2013, că nu li se va elibera Cartea de Identitate, dacă, odată cu celelalte acte necesare, nu vor prezenta la RAR și Certificatul de Conformitate al vehiculului în original.


Toate persoanele care vor cumpăra autoturisme trebuie să solicite comerciantului certificatul menționat mai sus, dealer-ul având obligația să-l elibereze pe loc.


Prezentarea la Registrul Auto Român (RAR) a Certificatului de Conformitate CE în original este necesară pentru toate vehiculele noi (autovehicule, remorci, autovehicule cu 2 sau 3 roți, cvadricicluri, tractoare agricole sau forestiere).
Certificatul de Conformitate are rolul de a atesta că vehiculul este conform cu prevederile legislative în vigoare. Absența Certificatului de Conformitate conduce în cele din urmă la imposibilitatea înmatriculării autoturismului.


Acest Certificat de Conformitate are rolul de a atesta că vehiculul este conform cu prevederile legislative în vigoare.
Prin urmare, mare atenție pentru că începând de luna aceasta, toate persoanele care vor cumpăra autoturisme noi trebuie să solicite comerciantului certificatul menționat mai sus, dealer-ul având obligația să îl elibereze pe loc. În caz contrar, aceștia se fac responsabili de eventualele probleme cauzate cumpărătorilor deoarece absența acestui act conduce în cele din urmă la imposibilitatea înmatriculării autoturismului.


RAR mai menționează că prezentarea Certificatului de Conformitate CE în original este necesară pentru toate vehiculele noi (autovehicule, remorci, autovehicule cu 2 sau 3 roți, cvadricicluri, tractoare agricole sau forestiere), cu excepția, pentru o perioadă limitată, a unor autovehicule de transport marfă sau persoane și remorci cu caracteristici speciale, sau a unor vehicule care nu au fost omologate comunitar (cum ar fi unele vehicule care provin din afara Uniunii Europene sau care au fost omologate național).


De asemenea, Registrul Auto Român mai precizează că Certificatul de Conformitate este necesar și în cazul vehiculelor noi care dețin omologare comunitară de tip și care sunt achiziționate individual din alte state.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.431 secunde