CSM: Demersurile de revocare a unor membri ai Consiliului

135
CSM: Demersurile de revocare a unor membri ai Consiliului - dsc05117-1358676579.jpg

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis să informeze Comisia Europeană cu privire la demersurile inițiate de adunările generale ale judecătorilor pentru revocarea unor membri ai Consiliului și face apel la instituțiile publice, clasa politică și societatea civilă să evite orice fel de interferențe în desfășurarea acestor adunări.


Potrivit unui comunicat al CSM, Secția pentru judecători a Consiliului a organizat, la solicitarea asociațiilor profesionale ale magistraților, o consultare dedicată analizei evoluțiilor din sistemul judiciar.


În urma discuțiilor purtate, a fost emisă o declarație comună în care se afirmă că toate demersurile pornite de instanțele de judecată, asociațiile profesionale și Secția pentru judecători a CSM sunt prevăzute de lege iar unicul scop al acestora este respectarea principiului legalității în ceea ce privește alegerea conducerii și funcționarea Consiliului.


"În acest sens, facem un apel public către toate instituțiile publice, clasa politică și societatea civilă să evite orice fel de interferențe în desfășurarea firească și legală a acestor demersuri. Orice ingerințe reprezintă o directă amenințare a independenței sistemului judiciar. Respingem introducerea în dezbaterile publice a unor false teme de discuție precum schimbarea statutului procurorilor sau subordonarea politică a justiției", se arată în declarație.


Secția pentru judecători a CSM consideră că situația actuală este o problemă internă a sistemului judiciar iar acesta dovedește, prin demersurile promovate, capacitatea de a rezolva actuala criză.


"În urma consultărilor, având în vedere apropiata publicare a Raportului Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, s-a decis informarea Comisiei Europene cu privire la demersurile pornite de adunările generale, asociațiile profesionale și Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii", anunță Secția pentru judecători a CSM.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4849 secunde