Cetățeni bulgari, reținuți la frontieră

254

Doi cetățeni bulgari au fost reținuți de polițiștii de frontieră de la Negru Vodă și de cei ai Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța. Ei au fost depistați la aproximativ 25 - 30 de metri de frontieră și, în urma verificărilor, s-a dovedit că erau urmăriți internațional.
Frații Nikolay Zheliahkov Zhivkov, de 38 de ani, și Deyan Zheliahkov Zhivkov, de 37 de ani, fac obiectul unor mandate europene de arestare emise de un tribunal din Bulgaria, pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și trecere frauduloasă de frontierei de stat, fapte pentru care, potrivit Codului Penal bulgar, riscă o pedeapsă maxi-mă de 15 ani de închisoare.
Potrivit propriilor declarațiilor, cei doi s-au deplasat cu un autoturism din Germania până în zona Negru Vodă, unde au predat autoturismul altor doi cetățeni bulgari, Veselin Kirov, de 34 de ani, și Nedev Dimiter, de 38 de ani, aceștia trecând în mod legal frontiera în Bulgaria, prin PTF Negru Vodă - Kar-
daam.
Aceștia din urmă sunt cercetați acum de autoritățile românești pentru  complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fiind predați autorităților de frontieră din Bulgaria, pe când cei doi frați vor trebui să răspundă pentru tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat în scopul sustragerii de la executarea unei pedepse. În plus, unul dintre ei va fi cercetat și pentru uz de fals deoarece a prezentat o carte de identitate și un permis de condu-cere din Bulgaria, falsificate prin înlocuirea fotografiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3891 secunde