Facem întrecere cu turcii la braconat?!

280

Nu numai turcii se înghesuiesc în apele Mării Negre la pescuit ilegal. Gustul braconajului au început să-l simtă și românii, care dau iama în speciile protejate ale apelor noastre teritoriale.
Zilele trecute, nava MAI 1102 a depis-tat, la aproximativ 20 de mile marine Est de plaja din Corbu, o ambarcațiune care desfășura activități de pescuit comercial. Polițiștii de frontieră le-au identificat pe cele cinci persoane care se aflau la bord, respectiv pe Gheor-ghe Florea, de 20 de ani, Florin Bostan, de 39 de ani, Marian Vizitiu, de 36 de ani, Mihai Vicol, de 56 de ani, și Augustin Neagu, de 28 de ani, toți din Constanța.
La controlul ambarcațiunii au fost descoperite nouă setci de calcan, de circa 786 de metri, 12 setci monofilament, de circa 1.200 de metri, aproxi-mativ 235 kg de calcan comestibil, 65 de kg de calcan alterat și 20 de exemplare calcan vii (care au fost redate mediului marin).
Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Constanța, comisar șef Adrian Bur-cea, persoanele respective sunt cercetate pentru comiterea infracțiunilor de nedeținerea licenței de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice mijloace și metode, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și în zonele de protecție și ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.
Cercetările în ceea ce-i privește vor fi continuate sub coordonarea procu-rorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
De asemenea, peștele comestibil, în cantitate de 235 kg, a fost predat  la valoarea de 2.820 lei. Celelalte bu-nuri, respectiv plasele, ambarcațiunea cu motor (valoare aproximativă -16.600 lei) și motorul de rezervă (valoare aproximativă - 830 lei) au fost reținute pe durata cercetărilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4212 secunde