Cinci români care sechestrau și exploatau alți români, capturați în Sicilia. Ce orori au comis

11569
Cinci români care sechestrau și exploatau alți români, capturați în Sicilia. Ce orori au comis - scalavieromani-1528300146.jpg

Articole recomandate

Cinci români care își sechestrau și exploatau conaționalii au fost arestați de autoritățile italiene din Sicilia. Indivizii sechestraseră mai multe persoane pe care le obligau la munca câmpului, fără să-i plătească, iar femeile, unele minore, erau violate. Toți muncitorii care se răzvrăteau erau bătuți cu sălbăticie, scrie libertatea.ro


Cei cinci români care organizaseră rețeaua de sclavie au fost arestați după denunțul unui muncitor care o dată scăpat din barăcile unde era cazat în condiții inumane, a povestit totul polițiștilor sicilieni din zona Ragusa. Anchetatorii italieni i-au arestat pe indivizi. Potrivit presei italiene, aceștia se numesc Lucian Milea, Alice Oprea, Marian Oprea, Monica Iordan și Marian Munteanu, arată rotalianul.com.


Presa italiană a numit intervenția poliției "Operațiunea boschetarii". Victimele celor 5 exploatatori erau 13 lucrători agricoli români, dintre care 4 erau minori, "angajați" în mediul rural din zona Ragusa pentru a culege legume și fructe. Aceștia trăiau însă ca niște deținuți condamnați la muncă silnică, în niște barăci fără electricitate sau apă curentă. Traficanții le reținuseră documentele și îi țineau sub cheie. În timpul raziei polițiștilor au fost găsiți 13 români aflați într-o stare deplorabilă, hrăniți cu alimente expirate și îmbrăcați cu haine de la gunoi.


Bărbații la muncă, femeile la produs


Indivizii îi obligau să culeagă legumele de pe câmp, evident fără să le dea nici un ban pentru munca prestată, iar femeile erau obligate să practice prostituția, unele dintre ele fiind chiar minore. În barăci erau apoi violate de indivizii care le sechestrau.


Victimele, care trăiau în sărăcie extremă în România, au fost racolate, mințite și aduse în Italia cu mirajul unui loc de muncă care le-ar permite să câștige și să trimită bani acasă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7256 secunde