Cine a luat premiu la gala "Clubului amiralilor"

718
Cine a luat premiu la gala

Articole de la același autor

La sfârșitul săptămânii trecute, în prezența contraamiralului dr. Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, a avut loc gala decernării premiilor "Clubului amiralilor" destinate publicisticii cu tematică de marină, ediția a opta. În acest an, au fost acceptate pentru premiere 37 de lucrări cu peste 50 de autori. 


Astfel, printre premianți amintim: premiul "VAm. Ioan Bălănescu" în domeniul Teorie și artă militară navală a revenit comandorului Adrian Filip, pentru lucrarea "Flota României - componentă a puterii maritime în condițiile geopolitice contemporane". Premiul de excelență "VAm. ing. Grigore Marteș" în domeniul Știință și tehnică de marină le-a revenit lui Vasile Dobref și Florin Deliu, pentru volumul "Electrotehnică și mașini electrice". 


Premiul de excelență "Locote-nent-colonel de marină Mihail Drăghicescu" în domeniul Istorie navală, geografie maritimă și fluvială și l-a adjudecat Marusia Cîrstea, pentru lucrarea "Proiectele româno-britanice privind construirea unei baze navale la Marea Neagră. Documente (1929-1939)", iar premiul "Comandor Eugeniu Botez" în domeniul Publicistică de marină a ajuns la contraamiralul de flotilă (r) Dan Leahu și Maria Grosu, pentru cartea "O viață dedicată mării și marinei". 


În sfârșit, Marele Premiu al "Clubului amiralilor" (care se acordă doar membrilor clubului care au avut apariții editoriale în ultimul an) a fost acordat post-mortem contraami-ralului George Petre, pentru întreaga operă și pentru ultima lucrare "Contribuții la o istorie navală în date" și a fost înmânat soției, Victoria Petre, chiar de șeful Statului Major al Forțelor Navale. 


Premiile "Clubului amiralilor" au fost înființate pentru a stimula crearea de literatură dedicată mării, marinei și oamenilor care își desfășoară sau și-au desfășurat activitatea la bordul unor nave, fie militare sau civile. În ultimii opt ani "Clubul amiralilor" a premiat peste 240 de lucrări legate de mare și marină, unii autori fiind premiați chiar de mai multe ori. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7488 secunde