Cine este OMUL ANULUI în Forțele Navale Române

5486
1
În funcție de criteriile de punctajul obținut de fiecare, comisia de jurizare a nominalizat câștigătorii concursului din acest an, pentru fiecare secțiune, astfel: 

SECȚIUNEA I - IMAGINEA ȘI VIZIBILITATEA ARMATEI ROMÂNE ȘI A FORȚELOR NAVALE:

Locul I: Comandor Mihai PANAIT - a comandat fregata "Regele Ferdinand" în cea mai importantă și mai complexă misiune de luptă a Forțelor Navale după cel de-al Doilea Război Mondial sub comanda Forțelor Navale ale UE, în cadrul Operației ATALANTA.

Locul II: Căpitan comandor Adrian SIEA – a elaborat proiectul "Dacă ar fi ușor, oricine ar putea face", cu care Centrul 39 Scafandri a obținut Premiul special al juriului internațional la ROMANIAN PR AWARD 2012, cea mai importantă competiție națională în domeniul strategiilor de comunicare și promovare a imaginii companiilor private și instituțiilor publice.

Locul III: Căpitan comandor Remus SCURTU - în perioada 23.06 – 30.12.2012, a îndeplinit funcția de ofițer de stat major în cadrul Comandamentului Întrunit din Cornul Africii – Djibouti "CJTF – HoA", în scopul pregătirii și asigurării sprijinului logistic al fregatei Regele Ferdinand în cadrul Operației ATALANTA pe timpul escalelor navei in portul Djibouti.

SECȚIUNEA A-II-A INSTRUCȚIE ȘI LUPTĂ:

Locul I: Comandor Tudorel DUȚĂ – pilot comandant al elicopterului IAR Puma Naval ambarcat pe fregata "Regele Ferdinand" în timpul misiunii din Oceanul Indian, a îndeplinit în foarte bune condiții, în premieră pentru Forțele Navale Române, peste 20 de misiuni aeriene cu grad ridicat de risc.

Locul II: Locotenent colonel Marius GHEORGHESCU - în anul 2012 a avut o contribuție majoră atât în faza de planificare/ pregătire cât și în faza de desfășurare a unor exerciții importante la care au participat Forțele Navale, atât naționale (CAX "DANUBE PROTECTOR 12", CPX "LITORAL 12") cât și internaționale ( LIVEX "BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 12", PHIBLEX "SUMMER STORM 12").

Locul III: Sergent major Daniel MARIN - în perioada aprilie-decembrie 2012, militarul a executat misiune în Teatrul de Operații, într-o regiune deosebit de periculoasă.

SECȚIUNEA A-III-A LOGISTICĂ ȘI INFRASTRUCTURĂ:

Locul I: Căpitan comandor Silviu BUCUR – pentru contribuția remarcabilă în coordonarea și executarea acțiunilor de asigurare a suportului logistic în vederea participării fregatei "Regele Ferdinand" la Operația Atalanta.

Locul II: Căpitan comandor Daniil TRICĂ – a avut o contribuție majoră la realizarea suportului logistic necesar pe timpul pregătirii și participării navelor la misiuni în afara teritoriului statului român.

Locul III: Căpitan comandor Daniel ROȘCA – în 2012 a planificat, organizat, coordonat și executat în siguranță misiuni precum spargerea gheții pe Dunărea de Jos, între Mm 0 braț Sulina și Mm 41 braț Tulcea, aval și amonte, pentru deschiderea căii de comunicație fluvială, executarea de misiuni de sprijin umanitar la solicitarea autorităților publice (aprovizionare marfă și transport persoane), asigurarea navigației pe Dunărea maritimă, între Sulina și Galați, prin deblocarea șenalului de navigație de gheață și aglomerările de gheață formate.

SECȚIUNEA A-IV-A – ÎNVĂȚĂMÂNT, ȘTIINȚĂ ȘI ARTĂ MILITARĂ NAVALĂ:

Locul I: Comandor dr. ing. Octavian TĂRĂBUȚĂ – a coordonat echipa care a realizat prototipul de cercetare al vehiculului subacvatic telecomandat (ROV), destinat cercetării raioanelor maritime și fluviale, proiect medaliat cu aur la Expoziția Euroinvent 2012; a întărit poziția Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" în comunitatea academică maritimă europeană prin inițierea și coordonarea unor proiecte și parteneriate cu instituții de învățământ superior din Bulgaria, Polonia Republica Moldova, Turcia și Ucraina.

Locul II: Comandor dr. Cristinel UCE – a adus o contribuție importantă în dezvoltarea științei și artei militare la nivel național prin publicarea lucrării cu titlul: "Terorismul naval și implicarea Forțelor Navale Române în combaterea lui", în care, prin analizarea fenomenului terorist internațional, pornind de la nevoia aducerii unor clarificări în legătura dintre terorismul istoric și cel al zilelor noastre, particularizează terorismul naval, urmărind evoluția acestuia de-a lungul anilor în modul de manifestare și acțiune.

Locul III: Comandor dr. Aurel PUICHILIȚĂ – a obținut titlul de doctor în Științe militare și informații pentru teza: "Terorismul naval în contextul evoluției terorismului pe plan mondial".

SECȚIUNEA A-V-A – SĂNĂTATE ȘI SPORT:

Locul I: Caporal clasa a III-a Ciprian ENCICĂ - triplu campion național la Taekwondo, a obținut locul al IV-lea la Campionatul Balcanic de Taekwondo, organizat în Bosnia-Herțegovina, și locul al VII-lea la Campionatul Mondial Militar din Vietnam.

Locul II: Căpitan Sorin SULIMAN - a participat în anul 2012 la campionate naționale și internaționale de Taekwondo, categoria - 68kg.

Locul III: Student plutonier Olimpia MIREA - a participat la Campionatul Militar de pentathlon pentru instituțiile militare de învățământ desfășurat în garnizoana Sibiu în perioada 20.05.2012 – 25.05.2012 unde a obținut locul I la individual și locul I pe echipe.

SECȚIUNEA A-VI-A – PRESĂ, FILM ȘI LITERATURĂ:

Locul I: Locotenent comandor Mihai EGOROV – ofițerul de relații publice al fregatei "Regele Ferdinand" în timpul participării la Operația Atalanta, care a realizat, cu înalt profesionalism, o multitudine de materiale jurnalistice despre activitățile executate de navă, acestea fiind preluate de către mass-media națională și internațională.

Locul II: Personal civil Olivia BUCIOACĂ - a câștigat trofeul la categoria "Jurnalistul anului – presă scrisă", decernat în cadrul "Galei Voluntarului – 2012", pentru articolele publicate în Revista "Marina Româna", care au vizat acțiunile Corpului Voluntarilor Gărzii Naționale de Mediu Constanța organizate în colaborare cu Școala Militară de Maiștri Militari "Amiral Ion Murgescu" și cu alți militari voluntari din Forțele Navale. Evenimentul a fost organizat de Direcția Județeană de Tineret și Sport Constanța și Centrul de Voluntariat "Centras" Constanța.

Locul III: Căpitan comandor Neculai IUREA - a publicat lucrarea: "Călător pe drumuri de ape", Editura Muzeului Marinei Române, Constanța, 2012.

SECȚIUNEA A-VII-A – ISTORIE, CULTURĂ ȘI TRADIȚII MILITARE ȘI MARINĂREȘTI:

Locul I: personal civil dr. Andreea CROITORU – a publicat volumul de autor Pagini de istoria Marinei Române, la Editura Sitech din Craiova, dar și alte 18 studii și articole de specialitate, iar în calitate de redactor-șef, a coordonat publicarea "Anuarului Muzeului Marinei Române-2012", tom XV, la Editura Muzeului Marinei Române, Constanța.

Locul II: Comandor Daniel CĂPĂȚÎNĂ

Locul III: Comandor Petrică PÎRVU - autorul ediției a 2-a a Monografiei Școlii de Aplicație a Forțelor Navale, 2012.

SECȚIUNEA A-VIII-A – SOLDATUL UNIVERSAL:

Locul I: Căpitan Dan-Marian UNGUREANU - aflat la comanda unui detașament dislocat în Teatru de Operații, a planificat și organizat executarea misiunilor primite în foarte bune condiții, detașamentul obținând rezultate remarcabile.

Locul II: Maistrul Militar clasa a II-a Daniel NAGHERNEAC - în perioada aprilie-decembrie 2012, militarul a executat misiune în Teatru de Operații, participând la toate misiunile ordonate.

Locul III: Locotenent comandor Cristian UNGUREANU – a participat la Operația ATALANTA, cea mai importantă misiune a Forțelor Navale după cel de-al doilea Război Mondial, acționând la bordul fregatei Regele Ferdinad atât ca ofițer în cadrul serviciului de luptă senzori și armamente, cât și ca leader al grupei de boarding.

SECȚIUNEA A-IX-A – MARINĂRIE ȘI MATELOTAJ:

Locul I: Maistrul militar principal Octavian JARCĂ - este coautor al volumului Noduri și semne marinărești – ediția 2012, a realizat lucrarea "Roza vânturilor", premiată la concursul de confecționare noduri marinărești, împletituri și lucrări de marinărie și matelotaj, a promovat imaginea Armatei României și a Forțelor Navale prin participarea la atelierele de confecționat noduri marinărești, cu prilejul diferitelor evenimente organizate de Ministerul Apărării Naționale.

Locul II: Maistrul militar principal Viorel CIURUMELEA - a participat la asigurarea suportului material pentru desfășurarea în bune condiții a Operației ATALANTA – prin participarea la manevra navei, activitatea de realimentare pe mare RAS, manevra ambarcațiunilor, manevra de ajutorare a unei nave avariate.

Locul III: Caporal clasa a III-a Costel MÂNDROIU- a realizat o serie de machete de nave fluviale pe care le-a expus în Comandamentul Serviciului Fluvial, a confecționat o serie de panoplii cu noduri marinărești pe care le-a expus la Cercul Militar Brăila cu ocazia zilei de 25 octombrie și a realizat mai multe lucrări de matelotaj pe care le-a expus cu prilejul diferitelor activități (Ziua Porților Deschise, Ziua Marinei, etc). 

Comentează știrea

nPvGDvccYhgH
20 octombrie 2014
SKloqqYjhDyRpQojl

kEVR0I rljcubcxjput, [url=http://cgsknaunnkrx.com/]cgsknaunnkrx[/url], [link=http://ujjiyurtxktt.com/]ujjiyurtxktt[/link], http://vevqeruzeptq.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3125 secunde