Cine și ce mașini mai cumpără de la samsarii din Constanța

6424
7
Cine și ce mașini mai cumpără de la samsarii din Constanța - fondparcauto1-1378304370.jpg

Articole de la același autor

Vânzarea mașinilor second hand a început să fie o problemă - o recunosc reprezentanții parcurilor auto din Constanța. Afacerea merge din ce în ce mai prost, iar în prezent se vând una, două mașini pe lună. Vânzătorii spun că această problemă se datorează faptului că oamenii nu au bani, însă constănțenii sunt de altă părere.

Piața auto second-hand continuă să scadă, conform proprietarilor de parcuri auto de pe varianta din Constanța. Pe o piață second-hand, mediul online a devenit reprezentativ pentru căutarea unei mașini, având în vedere că site-urile de profil însumează lunar sute de mii de anunțuri. Dacă mașina pe care o căutați corespunde necesităților și pretențiilor dumneavoastră vă deplasați la parcul auto, unde o veți găsi, în majoritatea cazurilor, la fel ca în poze.

I-a cuprins criza pe toți

Vânzătorii sunt nemulțumiți de modul în care evoluează piața auto din Constanța. Aceștia sunt de părere că motivul pentru care "afacerea merge prost" este faptul că cetățenii, în special constănțenii, nu au bani.

"Oamenii, în general, se uită la bani. În prezent dacă reușim să vindem o mașină - două pe lună e bine. Nimeni nu mai cumpără. Vin, se uită, le plac, dar sunt scumpe pentru bugetul lor. Oamenii vor ieftin și foarte bun, însă n-au cum să găsească așa", spune reprezentantul unui parc auto.

Se vând mașinile de lux

Pe cealaltă parte, există și cazuri mai "norocoase". Un aspect interesant îl constituie și faptul că mașinile scumpe din Constanța, care se vând, sunt cumpărate de… străini.

"Vânzările merg prost, din ce în ce mai prost, însă, surprinzător, cele mai vândute mașini sunt cele de peste 30.000 de euro. Oamenii caută mașini de lux, nu mai vor cele de clasă mijlocie. Majoritatea cumpărătorilor, însă, sunt străini, nu constănțeni sau români. Prețurile sunt bune, o mașină de 120.000 de euro, din 2011 sau 2012, este vândută cu 30-40.000, așa că oamenilor le convine. Însă aceștia se uită și la cum arată mașina, din această cauză noi le aranjăm cum trebuie", spune un vânzător auto care are sediul pe bulevardul Aurel Vlaicu.

N-au încredere în dealeri

Constănțenii, însă, nu sunt de acord cu spusele reprezentanților parcurilor auto. Aceștia spun că nu își cumpără mașini se-cond hand de la dealeri din cauza lipsei de încredere. Este și cazul lui Daniel P., un tânăr constănțean care a trecut printr-o experiență neplăcută până a ajuns tot la o mașină nouă.

"Dacă vrei să-ți cumperi mașină second hand de la parcurile auto din Constanța ajungi să-ți cumperi mașină nouă, la câte nereguli și cât de măsluite sunt mașinile. Am umblat o lună, în fiecare zi, prin parcurile de mașini din Constanța. La prima vedere sunt perfecte, dar când ajungi cu ele în reprezentanțe îți zic că au nereguli la kilometri și au fost lovite dar reparate de meseriași. Eu am fost la un milimetru să dau banii pe o mașină second hand care arăta într-un mare fel, însă de fapt era…varză! Părea întreținută, însă când am fost la reprezentanță mi-au spus că mașina era fantomă, nu avea nici măcar o revizie în service-urile lor deși mașina fusese cumpărată în leasing. În bord îmi apăreau 80.000 de kilometri, iar când am fost la reprezentanță am descoperit că de fapt erau 195.000. Astfel am ajuns să-mi iau mașină nouă", ne-a povestit interlocutorul nostru.

Comentează știrea

noni
5 septembrie 2013
corect

Ce spune baiatul din reportaj e o parte din marele adevar. Exemplu, Audi A4 luat de la steaguri de pe varianta, in bord clasicii 120 000 km, reali 300 000. Alt Rs4, luat cu 21 000 eur, rasturnat si peste 300 000 km desi pe bord era mai putin. Cand spun samsarii c le aranjeaza, chiar le aranjeaza. Am vazut Cielo, facut din doua bucati, jumatatea din fata de la unul gri si jumatatea din spate de la unul rosu, sudat, vopsit rosu si dat pe bani multi. Exemple cate vreti. E un samsar, Leo, le ia de pe ele ce e valoros, le pozeaza in benzinarii sauparcari de mall ca sa nu lase impresia ca sunt masluite si le da pe varianta. In medie 1000-3000 de euro e castigul la o masina clasa medie, face-ti socoteala, se lauda ca da 10 pe luna, cati bani ies pe munca putina ?? I-l stiu de cand le masluia in fata blocului, acum are un parc intreg de zeci d emasini, pe el sa-l vait canu merge treaba ? Strangi bani si faci curul mare unui jeg. Foarte bine fratilor, nu mai luati, oricum adaosul lor e MARE. Am cerut sa mi se avalueza una din fostele masini, mi se dadea cu 2000 eur mai putin, la vanzare la ei una identica era cu 2000 mai mult, dar motivau ca trebuie sa o mai coafeze si s ale ramana profit. O coafezi cu 200 de eur si restul de 1800 ? Profit curat. HOTI

noni
5 septembrie 2013
Completare

Audi A6 luat taxi din Olanda cu 8000 de eur, adus in tara, vopsit gri, inmatriculat, tinut 6 luni si dat cu 16000 de eur. Polo cumparate la gramada, cate 10 de la firme de distributie, banci, luate cu 2000 eur si date la 4000 bucata. Masina luata de la un dealer Chevrolet, aranjata, ulterior proprietarul a aflat ca e rasturnata si refacuta. WV Jetta, neagra, la o reprezentanta, pret mic, masina neagra, fatoasa, s-a scapat un angajat, la o cafea si a recunoscut xa e rasturnata si ei o dadeau ca fiind putin folosit (ca in reportajul de ieri cu masina de doctorita). S-a desteptat lumea si deranjeaza. Un om informat e greu de manevrat.

ioana
5 septembrie 2013
birourile de intermedieri auto

Si birourile de intermedieri auto sunt mana in mana cu samsarii. Am incheiat un act de vanzare cumparare intr-o zi la un astfel de birou si mi-au spus ca mai este nevoie de certificatul fiscal de la primarie pe care mi-l scot tot ei. A ramas sa ma anunte peste 2 zile sa trec sa iau radierea. Peste o saptamana ( nu 2 zile ) ma suna sa iau radierea dar sa aduc si contractul initial sa il modifice. Ce au facut ei: au tras de timp cat sa poata samsarul sa vanda masina la altcineva ( cu adaosul lui) si m-am trezit cu contractul de vanzare falsificat - nu era semnatura mea si alt cumparator. Practic au amanat inregistrarea vanzarii cumpararii cat sa gaseasca un nou cumparator . Pacat ca pt 50 euro va jucati asa... doamna Elena...

Filip
5 septembrie 2013
Super Ocazie

2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: fonduri europene nerambursabileRo

elena
5 septembrie 2013
birourile de intermedieri auto

V-i s-a parut ca am primit 50 euro?Iar in acea saptamana de care spuneti au fost si sambata si duminica zile in care administratia financiara nu lucreaza iar masina a fost radiata de pe numele dumneavoastra fara nici un cost suplimentar din partea dumneavoastra si fara alte plimbari pe la fisc si stat la rand acolo.Mai ganditi-va cand comentati.

Răspuns la: birourile de intermedieri auto
Adăugat de : ioana, 5 septembrie 2013
Si birourile de intermedieri auto sunt mana in mana cu samsarii. Am incheiat un act de vanzare cumparare intr-o zi la un astfel de birou si mi-au...
Ioana
6 septembrie 2013
raspuns

Doamna Elena...de-ar fi prima oara.....aveti o vechime in munca acolo....oare seful dvs stie? Sa nu ajungeti sa faceti doar drumuri la fisc...

Răspuns la: birourile de intermedieri auto
Adăugat de : elena, 5 septembrie 2013
V-i s-a parut ca am primit 50 euro?Iar in acea saptamana de care spuneti au fost si sambata si duminica zile in care administratia financiara nu...
Anonim
26 august 2014
La Steaguri sunt niste HOTI

Lesinatii aia de la steaguri sunt niste escroci, morti de foame!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3354 secunde