Cine sunt cei patru militari români răniți în Afganistan

424
Cine sunt cei patru militari români răniți în Afganistan - armata-1555167133.jpg

Articole recomandate

Patru militari români au fost răniți sâmbătă, în Provincia Kandahar din Afganistan. Coloana de vehicule blindate operată de Batalionului 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei" în care se aflau militarii a fost atacată. 


Cei patru militari români din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei" răniți sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), în Afganistan, sunt în stare stabilă și se află internați la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.


Militarii răniți în atac sunt plutonierul Dănuț Donțu și caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr și Ionel Cristea. Îm urma incidentului a rezultat și avarierea vehiculului blindat de tip MRAP cu roller în care se aflau militarii.


La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanțelor producerii evenimentului, condusă de șeful de stat major al unității.


Oliver Anghel, purtător de cuvânt MApN- "În acest moment, cei patru militari români se află în spital. Aceștia au fost evacuați pe cale terestră după incident. Au primit primul ajutor și sunt în continuare supravegheați de medicii specialiști din spital. Doi dintre ei au suferit fracturi la membrele inferioare, un militar a suferit o fractură toracală, iar cel de-al patrulea are un traumatism cranian închis. 


Cei patru militari se aflau în misiune, executau o misiune în Provincia Kandahar. Coloana de vehicule blindate, care sunt rezistente la explozii, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor executat de insurgenți. Atacul a fost respins de militarii români, aceștia primind și sprijin aerian și terestru de la forțele americane". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9816 secunde