Cine sunt constănțenii care au luat examenul de intrare în magistratură

1052
Cine sunt constănțenii care au luat examenul de intrare în magistratură - rezultateexamenmagistratura2011-1317152435.jpg
Pe site-ul Institutului Național de Magistratură au fost publicate rezultatele finale la examenul de intrare în magistratură.
Printre cei 200 de candidați declarați admiși se află și zece constănțeni. Ei se numesc: Valentin V. Ticea, Răzvan Ionuț C. Pricop, Iulian T. Minaev, Andrei Iulian I. Asmarandei, Corneliu Iuliu T. Nătăvală, Carmen Mădălina S. Ștefan, Giorgiana Violeta I. Țigănuș, Anca Emilia E. Irimia, Anca Ramona L. Iorgu, și Daniel Mihai A. Șerban.
Peste 3.300 de candidați s-au înscris la concursul pentru admite-rea la Institutul Național al Magistraturii (INM) care s-a desfășurat în perioada 24 iunie - 26 septembrie a.c. Prima probă a fost cea scrisă, eliminatorie, și a constat într-un examen tip grilă, cu 100 de întrebări din dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal și dreptul procesual penal. Pentru a promova această probă, candidații au trebuit să obțină minim 70 de puncte din cele 100 posibile, lucrările fiind notate cu admis sau respins. A doua etapă a concursului a fost alcătuită din două probe: un test de verificare a raționamentului logic, care a fost tot gen grilă și s-a susținut pe 8 septembrie și un interviu care a constat în chestionarea orală a candi-daților în scopul identificării aptitudinilor, motivațiilor și elementelor de etică specifice profesiei de magistrat, probă care a avut loc în perioada 9 - 19 septembrie.
Nota finală a candidaților s-a compus din nota la proba scrisă, care a contat în proporție de 75%, cea la testul de verificare a raționa-mentului logic (15%), în timp ce rezultatul interviului a contat în pro-porție de 10%. Pentru a fi considerat promovat, un candidat a trebuit să obțină minim nota 7.
INM a scos la bătaie în acest an 200 de locuri de auditori de justiție: 100 de procurori și 100 de judecători. Pentru instanțele și Parchetele con-stănțene s-au înscris 114 absolvenți ai Facultății de Drept. Dintre aceștia doar zece au putut trece cu brio de toate etapele concursului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Economie : O Olimpiadă cu 1.010 câștigători
Pagina a fost generata in 0.3889 secunde