Concurs Cipriotul Victor Issa, vinovat de contrabandă cu țigări

273

Articole de la același autor

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța s-au pronunțat, ieri, în procesul cetățeanului cipriot Victor Issa. Instanța a respins ca nefondate recursurile formulate de bărbat și de Statul Român, prin Ministerul Finanțelor, și a menținut decizia prin care acesta a fost achitat pentru unele fapte și a fost găsit vinovat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, nerespectarea dispozițiilor privind operațiunile de import și contrabandă, constatând însă că acestea s-au prescris.
Bărbatul este obligat să plătească peste 320 milioane lei, reprezentând taxe vamale. Decizia magistraților este definitivă.
Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, în sarcina lui se reține că, în perioada anilor 1991 - 1994, prin intermediul unor firme-fantomă, Issa ar fi introdus în țară aproximativ 120 de baxuri cu țigări L&M. Conform anchetatorilor, Issa a transferat prin conturi deschise la Banca de Comerț Exterior în străinătate 10 milioane de mărci germane și peste 30 de milioane de dolari. La acea vreme, ca și acum, dosarul s-a judecat în lipsă, deoarece inculpatul nu a fost de găsit.
Avocatul Ionel Hașotti a solicitat instanței de judecată achitarea lui Victor Issa, susținând că acesta nu se face vinovat de comiterea faptelor.
El a precizat în instanță că în dosar au fost audiați 40 de martori, însă nici unul nu-și amintește să-l fi cunoscut pe Issa. El a mai spus că dorința clientului său este de a se face dreptate. Dosarul s-a aflat pe rolul instanțelor constănțene de mai bine de zece ani, trecând prin mai multe cicluri procesuale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9539 secunde