Clanul Băncuță a fost trimis în judecată

908
Clanul Băncuță a fost trimis în judecată - c0b6e6e1bf455835cdcc9a1472cc971e.jpg
Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Cocoș Băncuță, Tani-Fidis Băncuță, Vasile Băncuță și Gheorghe Mărăraș, în stare de arest preventiv, pentru co-miterea infracțiunilor de tentativă la omor calificat și de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, iar ultimul pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, amenințare și distrugere.
Procurorii spun că în sarcina celor patru se reține că, în seara zilei de duminică, 18 iulie 2010, în jurul orei 20, după o înțelegere prealabilă, împreună cu alți indivizi neidentificați până în prezent, au coborât din mai multe autovehicule înarmați cu diferite arme albe, respectiv sabie, cuțit, coasă, furcă, lopată, topor, sapă, precum și cu pistol cu bile, în zona braseriei Tulcica, de pe str. Tulcei, din municipiul Constanța. Aici, primii trei inculpați, adică tatăl cu cei doi fii ai săi, au urmărit, pe str. Prelungirea Tulcei, cinci persoane pentru a le agresa în scop de răzbunare și au reușit să le prindă pe trei dintre acestea, respectiv pe Dumitru-Mirel Chiujdia și pe martorii Dănuț-Alexandru Slesarev și George Tănase. În acțiunea premeditată, l-au lovit pe Chiujdia cu sabia, cuțitul și alte corpuri dure. Victima a suferit leziuni extrem de grave, vindecabile în circa 100 de zile de îngrijiri medicale, "prin fracturi la ambele antebrațe, numeroase plăgi tăiate la cap, umeri și membre, cu potențial de a produce șoc traumatic și hemoragic și implicit punerea în primejdie a vieții, prin riscul ca în lipsa reflexelor de auto-apărare să se producă leziuni importante la nivelul extremității cefalice, chiar cu risc vital pentru cel agresat" - spun procurorii.
În aceeași împrejurare, după ce a coborât dintr-unul din autoturismele cu care au venit împreună, Gheorghe Mărăraș (rudă cu ceilalți trei inculpați) a pătruns înarmat cu o sabie în magazinul alimentar al SC ZORINA INTERNAȚIONAL SRL de la parterul blocului TM4 de pe str. Tulcei, nr. 20, unde i-a urmărit pe martorii George Arnăutu și Stelian Barzu încă de pe stradă, iar în interiorul magazinului s-a comportat violent față de administratorul Dumitru Călin, amenințându-l cu sabia și chiar dându-l afară forțat din propriul magazin. Apoi a lovit cu sabia în ușa magaziei-depozit de alimente în care se refugiaseră martorii Arnăutu și Barzu, deteriorând astfel tăblia de lemn a ușii respective prin spargerea acesteia.
Dosarul a fost trimis pe rolul Tribunalului Constanța, care urmează să stabilească primul termen de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6414 secunde