Amenințarea transpusă în realitate a clanului Băncuță:

"Vă mierlesc pentru că ați dat în fratele meu!"

6580

Articole de la același autor

Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța, la propunerea procurorilor, au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a patru indivizi acuzați că au încercat să-l omoare pe Dumitru-Mirel Chiujdia, în seara zilei de duminică. Este vorba de Cocoș Băncuță, de 54 de ani, din Constanța, administrator la SC Loventa SRL Brăila, având studii patru clase, și fiii săi - Tani-Fidis Băncuță, de 34 de ani, zis "Tancu", administrator la aceeași firmă (studii - 8 clase) și Vasile Băncuță, de 24 de ani, zis "Eminescu" (studii - cinci clase), fără ocupație, precum și de Gheorghe Mărăraș, fost Bănică, zis "Pardalian", de 41 de ani, din Tulcea, neșcolarizat, căsătorit, și cu cinci copii în întreținere.

"Răscoala" clanului Băncuță
Procurorii îi acuză pe cei patru de comiterea infracțiunilor de tentativă la omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.
În sarcina lor s-a reținut că, în seara zilei de duminică, 18 iulie, în jurul orei 20, după ce s-au înțeles în prealabil, împreună cu mai multe persoane rămase încă neidentificate, au coborât din mai multe autoturisme, dintre care unul - marca Nissan Pathfinder, cu numărul de înmatriculare CT-55-DID, aparținând lui Cocoș Băncuță și o dubiță albă, cu numere de Franța, înarmați cu diferite arme albe, respectiv săbii, cuțite, coase, furci, lopeți, topoare, sape, precum și un pistol cu bile.
Ei au coborât în zona braseriei Tulcica, de pe strada Prelungirea Tulcei, unde primii trei inculpați, tatăl și cei doi fii, au urmărit pe strada Prelungirea Tulcei cinci persoane, pentru a le lua la bătaie, în scop de răzbunare. Au reușit, în cele din urmă, să îi prindă pe Dumitru Mirel Chiujdia, Alexandru Dănuț Slesarev și George Tănase, pe primul lovindu-l cu sabia, cuțitul și alte corpuri dure, producându-i leziuni extrem de grave, pentru a căror vindecare are nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale. Gheorghe Mărăraș, rudă cu ceilalți trei indivizi, a pătruns înarmat în magazinul alimentar aparținând SC Zorina Internațional SRL Constanța, unde i-a urmărit pe George Arnăutu și Stelian Bârzu, amenințându-l pe administratorul firmei, Dumitru Călin, cu sabia și chiar dându-l afară cu forța din propriul magazin.

Chiujdia spune că a vrut să-și recupereze o datorie
Deși, în urma acțiunilor de vio-lență exercitate de cei patru și alți 10 complici rămași neidentificați, au suferit vătămări corporale Chiujdia, Slesarev, Tănase și Ionel Daniel Tănase, doar primul a depus plângere penală, spun procurorii.
Audiat de anchetatori pe patul de spital, Dumitru-Mirel Chiujdia a declarat că, în urmă cu doi ani, împreună cu prietenul său, Dănuț Alexandru Slesarev, l-au împrumutat pe Tani-Fidis Băncuță, zis "Tancu", cu suma de 40.000 de euro,
bani ce au fost restituiți doar parțial.
Duminică, 18 iulie, Chiujdia și Slesarev l-au căutat la domiciliu pe Tani-Fidis Băncuță, dar acolo l-au găsit doar pe fratele acestuia, Vasile Băncuță, cu care Slesarev a avut un schimb de replici și căruia i-ar fi tras două palme.
Ulterior, cei doi au fost contactați telefonic de Tani-Fidis Băncuță, care le-a spus că se va răzbuna, exprimându-se: "Voi face eveniment" sau "Vă mierlesc pentru că ați dat în fratele meu!"
În acest context, în aceeași zi, 15 - 20 de indivizi înarmați cu arme albe sau pistoale au coborât din trei autoturisme în cartierul Tomis Nord, unde i-au fugărit pe Chiujdia, Slesarev și prietenii lor.

Procurorii, ajutați de o înregistrare video a unui anonim
În cursul cercetării la fața locului, polițiștii au găsit în zona comiterii faptei o lopată, o coasă cu coada ruptă, o furcă și un tub de cartuș.
De asemenea, în urma perche-ziției domiciliare, lângă gardul lui Cocoș Băncuță, în exterior, au fost descoperite mai multe arme albe, respectiv o sabie, o armă albă gen bardă cu coadă de lemn și două tăișuri în semilună, șase furci și o săpăligă.
În urma investigațiilor efectuate de oamenii legii, s-a descoperit că în magazinul în care Gheorghe Mărăraș a intrat amenințător există o cameră video de supraveghere, iar în urma vizionării casetei s-a putut observa cum inculpatul a intrat în magazin în urmărirea a două persoane, înarmat cu o sabie, și că l-a dat afară, în mod violent, pe administratorul societății. O persoană care dorește să-și păstreze anonimatul a pus la dispoziția organelor de urmărire penală o înregistrare video de 30 de secunde, în care se observă cum un grup compact alcătuit din zece indivizi, toți înarmați cu coase, săbii și furci, se deplasează pe stradă.
După comiterea faptei, indivizii au fugit de la locul faptei. Singurul care a putut fi găsit în primă fază a fost Cocoș Băncuță, care a spus anchetatorilor că fiica sa ar fi plecat cu mașina Nissan folosită la comiterea faptei în nordul Moldovei în urmă cu mai multe zile. Numai că, pe baza informațiilor obținute în urma investigațiilor, miercuri, 21 iulie, toți cei patru inculpați au fost depistați într-un autoturism oprit în trafic, în apropierea municipiului București.
În fața procurorilor, Mărăraș a recunoscut comiterea faptei, dar a spus că se afla "întâmplător" în zonă. Cocoș Băncuță nu a recunoscut comiterea faptei, susținând că este foarte probabil ca părțile vătămate să-l fi confundat. Fiii săi, Tani-Fidis și Vasile Băncuță s-au prevalat de dreptul la tăcere, refuzând, așadar, să dea vreo declarație în fața procurorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5195 secunde