Listă cu 180 de semnături pentru eliberarea lui "Ipu"!

7268
Listă cu 180 de semnături pentru eliberarea lui

Articole de la același autor

Magistrații de la Tribunalul Constanța au respins, ieri, recursurile declarate de Cristian Fălcuș, zis "Ipu", Dănuț Constantin Lazăr, Nicolae Slabu Purcăreață și Mircea Slabu Purcăreață împotriva deciziei Judecătoriei prin care s-a dispus arestarea lor preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
Ei sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală, loviri sau alte violențe, ultraj contra bunelor moravuri și distrugere, după ce, la data de 28 martie, în incinta unui bar din Năvodari, au iscat un scandal în care au fost rănite mai multe persoane.

Fălcuș a dat atacul cu o sabie
Anchetatorii spun că, în noaptea de 28 martie a.c., în jurul orei 6, cei patru, alături de Daniel și Cătălin Dragă, au pătruns în incinta restaurantului Sunshine, din orașul Năvodari, înarmați cu un pistol, o sabie și bâte de lemn, producând un scandal de mai mare frumusețea. Ei i-ar fi agresat pe Alexandru Terente și Ionuț Sbarcea, cărora le-au provocat leziuni care ar necesita pentru vindecare circa opt zile, respectiv 90 - 100 de zile, și au distrus mai multe bunuri, a căror valoare se ridică la 15.000 lei.
Ionuț Sbarcea le-a declarat anchetatorilor că, în noaptea respectivă, în timp ce se afla în barul Sunshine, l-a văzut pe Cristian Fălcuș, având o sabie în mână. La scurt timp, în local ar fi apărut Nicolae Slabu Purcăreață, zis "Ortega Mare", care era înarmat cu o bâtă de lemn, și l-a lovit pe Alexandru Terente în zona mâinilor și a capului. Constantin Dănuț Lazăr, înarmat cu o bâtă de baseball, l-ar fi lovit și el apoi pe Terente. Potrivit anchetatorilor, "practic în același timp, cei doi indivizi au început să îl lovească și pe el (n.r. - Ionuț Sbarcea), fiind urmați de inculpații Cristian Fălcuș și Slabu Purcăreață Mircea, acesta din urmă fiind înarmat cu o sabie".
Potrivit declarației lui Alexandru Terente, se pare că anterior bătăii propriu-zise, ar fi avut loc un conflict verbal între cele două grupuri, pentru că acesta își aduce aminte că Fălcuș ar fi ieșit la un moment dat din local spunând: "Stai că mă întorc!". Când s-au întors, cei patru l-au lovit până ce a leșinat, spune Terente în plângerea depusă la Parchet.
Alte două persoane care, inițial, au fost audiate ca martore, au devenit părți vătămate în dosar. Nicolae Nicolae Florin a povestit că s-a speriat foarte tare, iar de frică a fugit și s-a ascuns în grupul sanitar al barului, de unde a auzit urlete și țipete de durere. Când inculpații au fugit și a putut ieși din "ascunzătoare", a constatat că mai multe piese de mobilier au fost distruse, iar pe jos erau pete de sânge, bâte rupte și l-a văzut pe Alexandru Terente căzut la pă-mânt, în stare de inconștiență.

S-a invocat nulitatea absolută a hotărârii prin care au fost arestați
Ieri, în fața celor trei magistrați care au judecat recursul declarat împotriva arestului preventiv, Cristian Fălcuș a spus că își menține declarațiile date la Parchet și că este hotărât să se prevaleze de dreptul lui la tăcere. Nici la Judecătorie el nu a declarat ceva cu privire la modul în care a avut loc incidentul. Ceilalți trei indivizi s-au prevalat, la fel, de dreptul la tăcere, doar că ei au refuzat să dea vreo declarație pe tot parcursul cercetărilor penale care i-a avut în prim-plan până acum, deci inclusiv și la Parchet.
S-a înregistrat însă o premieră în cazul demonstrării lipsei pericolului social al indivizilor propuși spre arestare. Avocatul lui "Ipu" a depus la dosarul cauzei o listă cu 180 de semnături, în care persoane care-l cunosc pe individ, mai mult sau mai puțin, sunt de părere că acesta nu reprezintă un pericol social (?!)
Avocații celor patru au susținut apoi că hotărârea prin care Judecătoria Constanța a dispus arestarea lor pentru o perioadă de 29 de zile ar fi lovită de nulitate absolută, pe motiv că instanța nu a emis "minuta" hotărârii, ci doar o "încheiere" de ședință, contrazicând Codul de procedură penală. Prin urmare, avocații au susținut că acesta ar fi un motiv plauzibil pentru ca Tribunalul Constanța să caseze hotărârea, să dispună rejudecarea propunerii de arestare, cu consecința punerii în libertate a celor patru.
Apărătorii au adus critici propunerii de arestare, spunând că măsura a vizat grupul și nu persoanele.
De asemenea, avocatul lui Dănuț Constantin Lazăr a spus că acesta nu s-ar fi sustras niciun moment de la cercetări, ci, pur și simplu, el ar fi fost citat la alte adrese decât cea la care locuiește.
Judecătorii au hotărât însă că decizia Judecătoriei a fost emisă în mod legal și au respins recursul declarat de cei patru ca fiind nefondat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4061 secunde