Clanul Memet, nemulțumit de pedepse

1034

Articole de la același autor

Pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a ajuns recursul formulat de membrii clanului Memet împotriva deciziei magistraților constănțeni prin care au fost condamnați la ani grei de închisoare.
În luna martie, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au respins ca nefondate apelurile formulate de șapte indivizi din Medgidia și Cernavodă, care au fost condamnați la ani grei de închisoare pentru trafic de carne vie, și au menținut sentința pronunțată de Tribunalul Constanța. Rămâne de văzut ce vor decide judecătorii instanței supreme.

Anterior, Tribunalul Constanța a decis că cei șapte se fac vinovați de trafic de carne vie și i-a condamnat la ani grei de închisoare.
Ali Leila, Ghengeaua Chirez, Memet Aidar, Memet Memet, Memet Șaban și Amiș Cadrie au primit câte șapte ani închisoare pentru exploatarea sexuală pe teritoriul Spaniei a mai multor tinere românce. Singurul care a scăpat cu o pedeapsă mai ușoară a fost Memet Iașar, care va executa patru ani de închisoare. Sentința mai poate fi atacată în recurs.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 2002 - 2003, membrii rețelei au traficat un număr de aproximativ 20 de tinere pe relația România - Spania, în scopul practicării prostituției. Dintre victimele acestui grup au fost identificate: P.A., de 20 de ani și S.T., de 19 ani, care erau minore la momentul săvârșirii infracțiunii și P.N., de 26 de ani, și V.N., de 31 de ani, toate din Constanța.
Tinerele erau racolate din cercuri de cunoștințe, prin promiterea unor locuri de muncă bine plătite în Spania, fiind ajutate financiar pentru obținerea pașapoartelor și documentelor de călătorie de către membrii rețelei.
De altfel, și transportul lor era asigurat de traficanții de persoane, care le însoțeau până la destinație. În momentul în care ajungeau, indivizii le rețineau documentele, le cazau în condiții precare, le îngrădeau libertatea de mișcare, le amenințau și băteau pentru a se prostitua pe strada Montera, din Madrid. Banii obținuți, de ordinul sutelor sau miilor de euro pe noapte, erau încasați în întregime de traficanți.
Unele dintre fete au reușit să scape și au venit în țară, unde au depus plângeri. Alte două tinere au fugit și au reușit să sune în țară și să-și anunțe familia sau să ajungă la Consulatul Român din Madrid.
Fetele știau că vor merge în Spania să fie menajere sau să aibă grijă de copii, însă odată ajunse la destinație lucrurile luau o altă întorsătură.
Ba, mai mult, pentru a crea o falsă impresie, bărbații le însoțeau periodic la telefoane și le puneau să sune la familii pentru a le asigura că lucrurile decurg așa cum li se promisese la plecarea din țară.
Anchetatorii mai susțin că din probele deținute rezultă că membrii rețelei au obținut ca urmare a exploatării acestor tinere aproape 100.000 de euro, bani care au fost introduși ilicit în țară. O parte dintre acești bani au fost folosiți la construirea unor vile și la achiziționarea unor autoturisme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8933 secunde