"Cocoșul Galic" de la Vamă rămâne nejumulit

425
Tribunalul Constanța a decis, ieri, ca dosarul privind traficul cu o tonă de cocaină să rămână la instanță, și nu să fie restituit procurorilor, așa cum au solicitat avocații la înfățișarea care a avut loc la data de 7 mai. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 26 mai.
Avocații celor trei inculpați arestați din dosarul tonei de cocaină - Adrian Vasile Chiribău, Ramona Elena Cioroabă și Antonio Alvarez Cano - au solicitat, la cel de-al 18-lea termen de judecată, restituirea cauzei la procurorii DIICOT Constanța în vederea refaceri urmăririi penale.
Apărătorii au venit cu varianta că cercetările trebuiau să fie efectuate de procurororii DNA - Serviciul Teritorial Constanța, pentru că existau suspiciuni că ar fi fost implicați angajați ai Autorității Vamale, că s-ar fi vorbit, la un moment dat, de suma de 20.000 de euro ce ar fi trebuit dată drept mită pentru ca cele două containere cu droguri să treacă mai ușor de vamă.
Această găselniță a fost speculată din depoziția de la un alt termen de judecată a șefului Biroului Constanța Sud, Iulian Teșeleanu, care a vehiculat, la un moment dat, propria bănuială că el ar fi crezut că polițiștii de la Crimă Organizată ori procurorii DIICOT ar fi crezut că ar fi fost și el implicat în contrabanda cu droguri…
Avocații au făcut referire la anumite interceptări ale convorbirilor telefonice, în care se vorbea de un anume "Cocoș", iar, la un moment dat, chiar de "Cocoșul Galic" (?!) din Biroul Vamal. "Să cerceteze DNA-ul cine este Cocoșul Galic!" - au cerut avocații și să se găsească angajații Vămii care ar fi fost implicați în traficul de droguri.
De partea cealaltă, procurorul de ședință al DIICOT Constanța, Marius Țucă, a spus că nu se încearcă decât tergiversarea dosarului prin orice cale, mai ales că se face o astfel de solicitare în condițiile în care s-a ajuns la al 18-lea termen de judecată.
"Vă asigur că dacă aveam informații că sunt implicați vameși noi eram primii care făceam cercetări în acest sens. Nu aveam informații că sunt implicați vameși, ci că se dorește să se ajungă la anumiți vameși. Mai mult, acest dosar nu privește nicio persoană care este angajată public" - a spus instanței procurorul.
Adrian Vasile Chiribău, Ramona Elena Cioroabă și Antonio Alvarez Cano sunt judecați pentru inițiere și consti-tuire a unui grup infracțional organizat și trafic internațional de droguri de mare risc, pentru că, în luna ianuarie 2009, au fost depistați încercând să scoată prin portul Constanța o tonă de cocaină, mascată în două containere cu mobilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5135 secunde