Despăgubiri de un milion de lei pentru rudele victimelor accidentului de la Poarta Albă

2122
Despăgubiri de un milion de lei pentru rudele victimelor accidentului de la Poarta Albă - cc54b5b760ae76d20f584f9d5d422be1.jpg
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus, ieri, trimiterea în judecată a lui Valentin Protesaru - șoferul care a produs, la începutul acestui an, un accident rutier, în apropierea localității Poarta Albă, în care și-au pierdut viața cinci persoane și au fost rănite alte patru. Acuzațiile aduse șoferului de tir sunt: ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Dosarul a fost trimis pe rolul Judecătoriei Medgidia, care urmează să stabilească primul termen de judecată.
Accidentul rutier s-a produs la data de 12 februarie, în jurul orei 17,30, la baza tragediei stând o defecțiune tehnică majoră a unui tir. Polițiștii Serviciului Rutier Constanța au spus, la acel moment, că unui autotren înmatriculat în județul Vâlcea, condus de Valetin Protesaru, care se îndrepta dinspre Constanța spre Medgidia, i-a sărit una dintre roți. Anvelopa s-a oprit în parbrizul unui alt tir care circula regula-mentar din sens opus, condus de Viorel Sima. Surprins de impactul cu roata, șoferul a tras brusc de volan, intrând pe contrasens și răsturnându-se. Din inerție, autotrenul a spulberat un microbuz plin cu pasageri, muncitori care erau transportați spre Medgidia. Alături de șoferul microbuzului, și-au mai pierdut viața patru pasageri. Conform datelor poliției rutiere, în eveniment au mai decedat Roșu George, de 28 de ani, Nicu Croitoru, de 40 de ani, și Constantin Botnariuc, de 20 de ani. Cele opt ambulanțe și echipaje SMURD sosite la fața locului au mai transportat la spital alți patru răniți, dintre care doi în stare critică. Una dintre victime a decedat ulterior, mărind cifra morților la cinci.
Procurorii spun că "din neglijență, inculpatul nu a asigurat corespunzător și în mod continuu, după cum era obligat, piulițele și prezoanele de la roțile de la puntea motrică a autotractorului pe care îl conducea", determinând astfel producerea unui accident rutier foarte grav, soldat cu decesul a cinci oameni, rănirea gravă a altor două și ușoară a încă două.
Părțile vătămate și succesorii victimelor s-au constituit părți civile în dosar. În vederea asigurării pagubelor, a fost instituită măsura sechestrului asupra unor bunuri ale părții responsabile civilmente, până la concurența valorii de un milion de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3032 secunde