Nu a mers la "grămadă", sunt luați pe "bucățele"

Polițiștii Conduleț și Tulei, din lotul "Rutiera", trimiși în judecată pentru fapte de corupție

932
Polițiștii Conduleț și Tulei, din lotul
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a doi polițiști din lotul "Rutiera", respectiv pe Liviu Iulian Conduleț și Ervin Tulei, pentru fapte de corupție. Conduleț este acuzat de luarea unei mite, în 2007, de 100 de euro, pentru a anula trei procese-verbale de sancționare contravențională, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice (pentru încercarea de mușamalizare a unui accident rutier, din primăvara lui 2009), și sustragere sau distrugere de înscrisuri. Tulei a fost trimis în fața magistraților pentru ultimele două dintre acuzații. Primul termen de judecată în dosarul celor doi a fost stabilit, de Tribunalul Constanța, pentru data de 28 aprilie.
Accidentul de care se face vorbire în rechizitoriu ar fi avut loc la data de 1 martie 2009. Atunci, Gigel Budur l-ar fi contactat, spun procurorii, pe polițistul Gigi Cristian Rușescu, căuia i-a relatat că a lovit pe cineva în timp ce efectua o manevră de mers cu spatele. Potrivit interceptărilor telefonice, Budur s-ar fi exprimat că "mi-a murit omul". Agentul Rușescu l-ar fi sfătuit pe Budur să părăsească locul accidentului, dacă nu a fost văzut de cineva, numai că acesta i-a spus că la locul respectiv ar fi venit deja agentul de poliție Ervin Tulei. Anchetatorii susțin că Rușescu și-ar fi traficat influența atât pe lângă Tulei, dar și pe lângă Conduleț, solicitându-le să îl lase în pace pe Budur, că se va prezenta el ulterior pentru cercetări.
Amintim că de mega-dosarul de corupție de la Rutieră, din vara anului trecut, se cam alesese praful, după ce judecătorii Curții de Apel Constanța au decis că ancheta este lovită de nulitate absolută, pe motiv că nu a fost efectuată de instituția competentă, respectiv DNA Constanța. În cele din urmă, procurorii au dispus ca doar patru dintre persoanele acuzate să fie date pe mâna DNA-ului, celelalte rămânând să fie anchetate în continuare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Se pare că singura modalitate pentru a fi trase la răspundere persoanele acuzate este ca polițiștii să fie trimiși în judecată separat, prin loturi mult mai mici, care privesc strict o faptă anume, și nu "la grămadă", cum s-a procedat inițial.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7768 secunde