Cod galben de vânt puternic în 24 de județe

122
Cod galben de vânt puternic în 24 de județe - dddd-1583071098.jpg

Articole recomandate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, două atenționări Cod galben de intensificări ale vântului, valabile în 24 de județe, începând din dimineața zilei de luni, transmite Agerpres.

Conform prognozei, luni, între orele 6:00 - 18:00, temporar vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, cu viteze în general între 60 și 80 km/h. Pentru perioade scurte de timp, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice și, posibil, vijelii și grindină. Meteorologii precizează că, în intervalul de prognoză, intensificări ale vântului vor fi și în Moldova și Dobrogea, cu viteze în general de 40 - 50 km/h.

De asemenea, pe durata zilei de 2 martie, între orele 2:00 - 22:00, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze în general de 70 - 80 km/h, iar la altitudini mari de peste 90 - 100 km/h. Totodată, la altitudini de peste 1.700 de metri, îndeosebi din Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor predomina ninsorile și local va fi viscol.

Per ansamblu, județele vizate de noile atenționări Cod galben sunt: Alba, Argeș, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș și Vâlcea.

Pe de altă parte, în intervalul orar 6:00 - 18:00 al zilei de luni, în București vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, în timp ce condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă va fi de 16 - 17 grade Celsius.

ANM menționează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor, va actualiza atenționările emise duminică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2612 secunde