Colaborare româno-americană în situații de urgență

432
Colaborare româno-americană în situații de urgență - situatiideurgenta-1317309530.jpg
Astăzi , la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a avut loc o întrevedere între reprezentanții Agenției de Comerț și Dezvoltare a SUA (USTDA), ai companiilor private americane ESi Acquisition, Esri și Cisco Systems și cel al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), co-parteneri ai proiectului privind elaborarea Studiului de Fezabilitate legat de tehnologiile de colaborare și comunicații portabile în situații de urgență.
Partenerii români și americani au stabilit detaliile demarării proiectului, urmând ca, la nivelul IGSU, să fie constituită o echipă de implementare a acestuia, formată din specialiști de la structurile de intervenție.
La sfârșitul săptămânii trecute, IGSU a semnat un acord de finanțare a unui Studiu de Fezabilitate privind tehnologii de colaborare și comunicații portabile în situații de urgență. Valoarea totală a proiectului este de 785,686 USD și constă în fondurile puse la dispoziție de USTDA (400.000 USD) și de companiile private americane ESi Acquisition, Esri și Cisco Systems (385,686 USD). Fondurile alocate vor fi gestionate exclusiv de partenerii americani, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență nefiind implicat în circuitul financiar.
În urma acestui proiect, IGSU va beneficia de un centru mobil de tip WebEOC ce va îngloba trei elemente: un sistem informatic critic (CIMS) pentru colaborare și luare de decizii, un sistem informatic geografic (GIS), precum și un sistem de comunicații mobil ce va aduce îmbunătățiri dispeceratelor de tip integrat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : S-au încheiat simulările pompierilor
Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Incendiu în 3D
Pagina a fost generata in 0.4452 secunde