Colidiuc tulbură apele la IPJ Constanța

925
2
Colidiuc tulbură apele la IPJ Constanța - confpolitieciopiipierdutidorinco-1323287086.jpg

Articole de la același autor

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au hotărât să-i dea câștig de cauză, în parte, ce-i drept, comisarului șef Dorin Colidiuc, înlăturat pe nedrept, a susținut el mereu, din funcția de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
Judecătorii au admis în parte recursul lui Colidiuc și au modificat dispoziția 2522, din 26 mai 2010, emisă de IGPR, aplicând reclamantului Colidiuc doar sancțiunea nepromovării în grad pe o perioadă de doi ani.
Prin urmare, el va trebui să fie repus pe funcție, tocmai acum când șeful IPJ Constanța, comisar șef Valentin Burlacu, se lăuda că și-a închegat o echipă de nota zece! Șefii de la centru, le place sau nu, vor trebui să pună în aplicare decizia instanței.
Asta în condițiile în care, în această vară, mai exact la data de 8 iulie, chestorul Liviu Popa, prezent la Constanța, s-a arătat foarte vehement în declarații la adresa fostului adjunct: "Domnul Colidiuc să-și vadă de treaba lui", a afirmat Popa referitor la procesele pe care Colidiuc le-a intentat instituției după demiterea sa.
De asemenea, întrebat fiind dacă este posibil ca Dorin Colidiuc să fie repus în funcție în cazul în care ar primi câștig de cauză în instanță, șeful Inspectoratului General al Poliției Române a răspuns categoric: "Cât sunt eu aici nu!".
Rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla în condițiile de față, mai ales că funcția lui Colidiuc a fost ocupată, între timp, de comisarul șef Camil Manea, prin concurs.
Problemele lui Colidiuc au pornit de la un raport de evaluare întocmit, în toamna lui 2009, de o comisie din cadrul IGPR. Cercetările disciplinare au pornit de la faptul că fostul șef al IPJ Constanța, comisar șef Aurelian Zaheu, ar fi fost nemulțumit de activitatea lui Colidiuc, care a refuzat să-i îndeplinească un ordin, consecința directă a acestei nesupuneri fiind întocmirea, în luna februarie 2010, a unui referat. Mai exact, comisarul șef Dorin Colidiuc a refuzat să se deplaseze la Mangalia, pentru a coordona în teren cercetările privind un jaf armat comis la o casă de pariuri. Dorin Colidiuc a depus contestație împotriva deciziei de demitere a sa din funcție, care a fost însă respinsă de șefii Ministerului Administrației și Internelor.



Comentează știrea

palaz
8 decembrie 2011
ocuparea locului

rog pe domnul igas sa verifice legalitatea organizarii concursului sustinut de camil manea ,in conditiile in care colidiuc cistigase deja pe fond, iar inainte de asta a fost anulata de 2 ori organizarea concursului.nu mi se pare in regula.poate s-a umblat la cutiuta de economii a lui popa

Rapotan
10 decembrie 2011
oda

Nu stiu daca acest Colidiuc este mai breaz dar va spun ca politisti mai prosti decat Manea Camil nu gasiti pe nicaieri... monument de prostie in uniforma... sursa generatoare de bancuri cu politisti...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : Și hoții au liber în week-end!
Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Familie terorizată de un vecin
Pagina a fost generata in 0.476 secunde