Concurs Colonelul în rezervă Mircea Găinușă a câștigat procesul cu SPP

415

Articole de la același autor

Curtea de Apel Constanța a respins ieri recursul formulat de Serviciul de Protecție și Pază împotriva sentinței tribunalului prin care magistrații i-au dat câștig de cauză colonelului în rezervă Mircea Găinușă în acțiunea privind obținerea unor drepturi bănești.
Reamintim că, la data de 1 februarie 2007, Mircea Găinușă a fost trecut în rezervă, fiind pensionat pentru limită de vârstă. Astfel, conform Legii 138/1999, el trebuia să beneficieze de mai multe salarii compensatorii, mai precis 20 de solde lunare, a căror valoare totală se ridică la 60.640 lei. Din această sumă, Mircea Găinușă a obținut doar o parte, rămânând un rest de 27.747 lei.
Deși a solicitat, de nenumărate ori, să se dispună remiterea sumei, Mircea Găinușă s-a ales doar cu răspunsuri verbale, cum că nu ar exista disponibil bănesc, motiv pentru care a apelat la instanța de judecată pentru soluționarea litigiului. De altfel, colonelul SPP, a avut câștig de cauză la Tribunalul Constanța unde magistrații i-au admis acțiunea, dar nu i-au acordat și cheltuieli de judecată. Curtea de Apel Constanța a respins și recursul lui Mircea Găinușă considerându-l nul pentru nemotivare. Decizia nu mai poate fi atacată.
"După cum știți, în cursul anului trecut am câștigat procesul cu SPP, acesta fiind obligat printr-o sentință a Tribunalului Constanța să-mi achite drepturile bănești prevăzute de lege, cât și plata cheltuielilor de judecată, sentință împotriva căreia SPP a făcut recurs.
Din păcate, constatăm că în România de astăzi, contra tuturor vorbelor care se doresc a fi declarații politice, comunismul și securitatea sunt bine conturate și nicidecum condamnate sau deconspirate. De aceea, personaje sinistre, care conduc SPP și care provin din negura instituțiilor represive ale statului totalitar și care în prezent se ascund în spatele șefului statului nu înțeleg și nu pot accepta că într-un stat de drept, legea trebuie respectată și orice serviciu, inclusiv asistența juridică se plătește", ne-a declarat ieri Găinușă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8494 secunde