Concurs Ochii pot fi "arși" de soare

496

Articole recomandate

Din cauza expunerii prelungite la soare fără ochelari de protecție, putem avea probleme cu vederea. Copiii și adolescenții sunt cei mai expuși acestui risc, pentru că își petrec mai mult timp afară decât adulții.
De aceea, specialiștii recomandă purtarea ochelarilor de protecție. Expunerea îndelungată la razele ultraviolete a fost asociată cu o serie de probleme ale ochilor, cum ar fi cataracta și afecțiuni degenerative ale corneei, potrivit Asociației Americane de Optometrie.
Aceste afecțiuni pot duce la încețoșarea vederii, iritație, roșeață, înlăcrimare, pierderea temporară a vederii și în unele cazuri la orbire.
"Așa cum pielea este arsă de radiațiile ultraviolete, și ochiul poate suferi de anumite afecțiuni. Ceea ce trebuie știut, mai ales de către cei mici, este că ochii trebuie protejați. Protejarea poate consta în metode simple, sigure și care nu includ costuri majore, cum ar fi: purtarea pălăriilor sau a ochelarilor de soare care absorb radiațiile ultraviolete", susține Gregory Good, membru al Asociației Americane pentru Optometrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6825 secunde