Comandat din cadrul Jandarmeriei, acuzat de cămătărie și șantal, REȚINUT de DIICOT

228
Comandat din cadrul Jandarmeriei, acuzat de cămătărie și șantal, REȚINUT de DIICOT - diicot-1501832015.jpg

Articole recomandate

Șeful bazei de Administrare și Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, a fost reținut de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) sub acuzația de cămătărie și șantaj, el urmând să fie prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel București cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Procurorii DIICOT au făcut, joi dimineață, percheziții care au vizat un grup infracțional specializat în camătă și delapidare. Acțiunea DIICOT s-a desfășurat la 12 imobile din București și din Ilfov, șapte dintre acestea fiind sediile unor instituții publice.

"La data de 03.08.2017 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție din cadrul M.A.I. – I.G.P.R. –D.C.C.O. au efectuat un număr de 12 percheziții imobiliare (din care 7 la sediile unor instituții publice) pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă, delapidare și alte infracțiuni aflate în competența acestei unități de parchet", anunța instituția.

Conform DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2011 și până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei Române, au constituit un grup infracțional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat, diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile.

De asemenea, membrii grupului sunt acuzați că și-au însușit fără drept bunuri și valori aparținând unității din cadrul căreia făceau parte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9504 secunde