Comandoul de la Tulcea rămâne după gratii

3031
Magistrații de la Tribunalul Constanța au decis, ieri, respingerea recursului împotriva arestării preventive declarat de cei trei tineri de la Tulcea acuzați că, după ce au încătușat un constănțean și l-au amenințat cu un pistol și un cuțit, i-au furat autoturismul, iar pe el l-au abandonat pe un câmp, în județul Dâmbovița. Cercetările vor continua, așadar, cu cei trei tineri în stare de arest preventiv.
În fața instanței de judecată, Constantin Popa și minora Adriana M.M. au aruncat vina pe Stelian Sorin Cărțună. Popa a spus că a sperat că totul este o glumă. El a fost cel care a condus autoturismul și a spus că a intenționat să anunțe Poliția, dar că îi era teamă de Cărțună.
Pe de altă parte, Adriana M.M., elevă în clasa a XI-a, a cerut magistraților clemență și le-a solicitat să fie pusă în libertate pentru a avea grijă de mama sa, care este oarbă. Minora a declarat că a încercat să ajute partea vătămată, dar că i-a fost teamă de Cărțună, care-i era iubit și de dragul căruia a acceptat să participe la faptă.
Pe de altă parte, Cărțună a refuzat să mai spună ceva, ieri, în fața judecătorilor, menținându-și declarațiile date anterior.
Precizăm că acesta a terminat Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, în prezent era înscris la master și lucra la SC "Comprest Util" SA. Acasă la el au fost descoperite până și uniforme ale SRI falsificate.
Amintim că, în acest week-end, polițiștii Secției 2, sub îndrumarea procurorului de caz și cu sprijinul polițiștilor BCCOA Constanța, au identificat trei tineri suspecți de comiterea tâlhăriei din data de 1 septembrie a.c., asupra lui Lucian Purice, de 39 de ani, din Năvodari.
În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile celor trei suspecți, Stelian-Sorin Cărțună, de 21 de ani, Constantin Popa, de 21 de ani, ambii din sat Camena, comuna Baia, județul Tulcea, și Adriana M.-M., de 17 ani, din Babadag, județul Tulcea, au fost identificate actele victimei, autoturismul, un pistol cu gaze și cătușele folosite la comiterea faptei. Prejudiciul în valoare de 34.000 lei a fost recuperat în proporție de 90%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2579 secunde