Concluzia verificărilor la toboganul gonflabil care s-a răsturnat peste patru copii

300
Concluzia verificărilor la toboganul gonflabil care s-a răsturnat peste patru copii - oktoberfestef73ea73ca-1698581240.jpg

Articole de la același autor

Toboganul gonflabil montat în Piața Constituției corespundea cerințelor impuse de standardele Uniunii Europene privind siguranța locurilor de joacă și privind ignifugarea produselor, potrivit Procesului verbal de verificare tehnică din 23 octombrie, au declarat surse din PMB pentru Libertatea.


Patru copii au fost răniți și au ajuns la spital, după ce un tobogan gonflabil s-a răsturnat la Festivalul Oktoberfest din București, sâmbătă, 28 octombrie. Este vorba despre patru băieți care au 4, 7, 8 și 10 ani. Unul a suferit un traumatism cranio-cerebral, un altul avea un traumatism la bărbie și la ochi, al treilea avea o tăietură la nivelul bărbiei, iar al patrulea avea o contuzie toracică, au declarat surse medicale. Toboganul era ancorat doar cu niște cărămizi și s-a răsturnat din cauza vântului, susțin martorii aflați la fața locului.


În urma verificărilor întreprinse de inspectorii Primăriei Municipiului București s-a stabilit că toboganul gonflabil fusese verificat și aprobat de un inspector autorizat, conform procesului verbal de verificare tehnică din 23 octombrie.


Procesul verbal a fost întocmit de Operator RSVTI, adică o persoană responsabilă cu supravegherea și verificarea tehnică a instalațiilor și echipamentelor sub presiune și cele pentru ridicat. Organizatorul adunării publice, REEA Best Factory SRL, a fost cel care și-a asumat evenimentul Oktoberfest în Piața Constituției, în perioada 19 octombrie-4 noiembrie, iar numărul de participanți a fost estimat la aproximativ 10.000 pe zi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3422 secunde