Concursul de intrare în avocatură de la Constanța s-a încheiat

778
Concursul de intrare în avocatură de la Constanța s-a încheiat - d3dd5b52dee35d4dbec7b503421711b3.jpg
Ieri a avut loc ultima probă la examenul de intrare în avocatură care s-a organizat la Constanța. Deși, inițial, la concurs s-au înscris 129 de candidați, dintre care 103 de la Constanța și 26 de la Tulcea, la probele efective nu s-au prezentat decât 116. Pe parcurs, potrivit decanului Baroului Constanța, avocat Ion Popescu, au mai renunțat 11, astfel că, în cursa pentru obținerea unui post de avocat au mai rămas 105.
Pentru că, spre deosebire de alți ani, au fost mult mai mulți candidați, este posibil ca rezultatele finale să se lase așteptate. Decanul Ion Popescu ne-a declarat că procedura de corectare va dura cel puțin o săptămână.
Examenul de admitere s-a desfășurat la disciplinele: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal, organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Testarea candidaților la cele cinci discipline de examen s-a efectuat prin susținerea unei probe scrise la fiecare materie.
Candidații care nu obțin nota de promovare la una sau mai multe dintre materii, pot formula contestație în termen de 48 de ore (zile lucrătoare) pe care le vor depune la Comisie. Acestea vor fi soluționate în termen de trei zile de la înregistrare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9614 secunde