Concurs Condamnarea lui Munaf a fost anulată, întrucât din dosar au dispărut probe

262

Articole recomandate

Curtea de Casație a Irakului a anulat condamnarea la moarte a lui Mohammad Munaf, pentru că documentele care au stat la baza condamnării sale în primă instanță - mărturisirea sa și declarațiile jurnaliștilor români - au dispărut de la dosar, potrivit NPR, post național public de radio din SUA.
Administrația americană a afirmat că "Munaf a recunoscut, prin înregistrare video, în scris și în fața curții irakiene care a analizat cazul că a participat, în calitate de complice, la răpirea jurnaliștilor români în scopul obținerii de foloase materiale". Dacă există o astfel de mărturisire, se pare că nu mai este înregistrată nicăieri, afirmă NPR.
Avocații lui Munaf au notificat Curtea Supremă cu privire la o decizie a unei curți de apel irakiene care a anulat condamnarea la moartea a lui Munaf, pentru că procurorul și Curtea de Casație nu au putut găsi nici presupusa mărturisire a lui Munaf, nici declarațiile martorilor împotriva lui, adică a celorlalți români care au fost răpiți la Bagdad în 2005, susțin jurnaliștii de la NPR, potrivit unei înregistrări audio postate pe site-ul organizației media.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2967 secunde