Condamnări în dosarul retrocedărilor de teren. Prejudiciul - peste 43 milioane euro

1772
7
Condamnări în dosarul retrocedărilor de teren. Prejudiciul - peste 43 milioane euro - fondretrocedari2-1381770155.jpg

Articole de la același autor

Verdictul: închisoare cu executare în dosarul țepei cu terenuri de peste 43 milioane euro. Răzvan Ștefanco, Silviea Gheorghe și Maria Done au fost condamnați de judecătorii Curții de Apel Constanța, în timp ce Doina Gheorghe a fost achitată.






În total 12 ani de închisoare 
După faptă, și răsplată! De asta s-au convins trei constănțeni care au crezut că pot înșela legea, bene-ficiind de foloase materiale. Răzvan Ștefanco a fost condamnat de judecători la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, în timp ce Silviea Gheorghe a "luat" patru ani și jumătate, tot cu executare. "Contopește pedepsele aplicate inculpatului Ștefanco Răzvan și aplică acestuia pedeapsa cea mai grea de patru ani și șase luni de în-chisoare sporită cu un an închisoare, în final inculpatul Ștefanco Răzvan executând pedeapsa principală de cinci ani și șase luni închisoare și pedeapsa complementară de doi ani interzicerea drepturilor. Pedeapsa se execută în regim de detenție. […] În final, inculpata Gheorghe Silviea execută pedeapsa principală de patru ani și șase luni închisoare. Pedeapsa se execută în regim de detenție", a fost decizia magistraților constănțeni. În același dosar, Maria Done a fost condamnată la două luni de închisoare cu suspendare condiționată, în timp de Doina Gheorghe a fost achitată. "Atrage atenția inculpatei Done Maria asupra revocării suspendării condiționate a executării pedepsei în cazul săvârșirii unei noi infracțiuni în cursul termenului de încercare", au conchis judecătorii. 




"A declarat, în mod mincinos, că este strănepotul unor persoane"

Procurorii Anticorupție spun că, în cursul anului 2008, Răzvan Ștefanco a formulat la Arhivele Naționale - Serviciul Județean Constanța trei cereri prin care a solicitat emiterea unor extrase, declarând de fiecare dată, în mod mincinos, că este stră-nepotul a două persoane, decedate, care au fost proprietarii unor su-prafețe de teren (intravilan și extra-vilan) de aproximativ 1.300 hectare, situate în localitățile Agigea, Eforie și Mangalia. Având în vedere că aceste extrase au fost eliberate pe numele tatălui său și pentru a putea face personal demersuri pentru a obține acele terenuri, pe 10 august 2009, Ștefanco Răzvan a falsificat o procură specială, aparent auten-tificată la un notariat public, în baza căreia a obținut dreptul de a-l reprezenta pe tatăl său.

"În continuare, pentru a obține înscrisuri din care să rezulte, în mod eronat, că există o legătură de rudenie cu proprietarii terenurilor și că, implicit, îi poate moșteni, pe baza unor înscrisuri false (certificate de deces și procură specială), Răzvan Ștefanco a obținut două certificate de moștenitor emise în fals, în numele tatălui său, de notarul public Maria Done, care a fost în eroare cu privire la informațiile declarate de inculpat. În cadrul acestei proceduri succesorale, Silviea Gheorghe a dat declarații mincinoase în fața notarului public, pentru a-l susține pe Răzvan Ștefanco", afirmă reprezentanții DNA. Având la dispoziție aceste înscri-suri falsificate, respectiv certificatele de moștenitor și procura, la data de 20 aprilie 2011, Răzvan Ștefanco a depus pe rolul Tri-bunalului Constanța trei acțiuni civile, în contradictoriu cu autoritățile locale din Agigea, Eforie și Mangalia, prin care a revendicat dreptul de proprietate a acestor terenuri susținând, în mod mincinos, că este moștenitorul celor două persoane care au fost proprietarii respectivelor terenuri. 




Cei doi notari au falsificat mai multe înscrisuri 
Pe 26 august 2011, Răzvan Ștefanco i-a cedat Silviei Gheorghe jumătate din pretinsele sale drepturi succesorale și, pe cale de consecință, femeia a solicitat introducerea sa ca reclamant în procesele de revendicare. Unul dintre cele trei procese de revendicare a fost soluționat definitiv și irevocabil prin respingerea cererii lui Răzvan Ștefanco, celelalte două fiind în continuare pe rolul instanțelor. În cursul anilor 2009 și 2011, Maria Done și Doina Gheor-ghe, ambele în calitate de notar public, au întocmit în fals și au auten-tificat mai multe înscrisuri (procuri speciale, acte de cesiune) în care au consemnat, în mod eronat, că tatăl lui Răzvan Ștefanco l-ar fi împuternicit pe acesta să îl reprezinte în toate demersurile pentru revendica-rea terenurilor. De altfel, aceste înscrisuri au fost folosite de Răzvan Ștefanco în împrejurările descrise mai sus. 


Voia terenuri de 43 milioane euro

Astfel, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărirea penală a lui Romică Ștefanco, tatăl lui Răzvan Ștefanco, întrucât, din actele de urmărire penală efectuate s-a stabilit că acesta nu a avut nicio contribuție în încercarea fiului său de a obține, în mod fraudulos, terenurile respective. Terenurile revendicate de Răzvan Ștefanco și Silviea Gheorghe au fost evaluate la prețuri cuprinse între 2.876.654 euro (minim) și 43.896.200 euro (maxim), în funcție de mai multe criterii tehnice. Magistrații au constatat că părțile vătămate Consiliul Local Agigea, Consiliul Local Eforie și Consiliul Local Mangalia nu s-au constituit părți civile în cauză. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea Supremă de Justiție a României.



Comentează știrea

noni
15 octombrie 2013
Bravo

Foarte bine, au fost multi altii ca ei, care chiar au reusit schema. Dilema mea e alta: de unde vin aceste informatii legate de terenuri mostenitori si decedati ? Cineva sufka si e nedepistat ? Eu de ce nu visez noaptea nume de bogatasi decedati si mosteniri nerevendicate, ca ma duc si fac sieu o cerere ca nu ma doare mana !? Vad si participarea notarilor, ei aparatori de lege. Cand se vor vedea si executarile silite de bunuri ? E o intreaga increngatura de neamuri, pile si relatii...

Mine
15 octombrie 2013
Retrocedari

Cuuuuuum ? Pentru fals un notar a primit 2 luni cu suspendare si altul a fost achitat ????? E tareeeeeeeeeeeeeeee !

FONDURI UE
15 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

MIRCEA
15 octombrie 2013
cand vine randul lu mazare ?

astia nu au pile ca radu mazare, nu au accest la procurori, nu cotizeaza ca mazare, ca sa dureze procesul 5 ani de zile !!!!

AFACEREA TA
15 octombrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe: crestereaprepelitelor. ro

AFACEREA TA
15 octombrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:cultivareaciupercilor. ro

eu
29 octombrie 2013
done

Maria Done are nu stiu cate procese pe rol si ea si fostul ei sot..eu le-as da incercare pe viata la cat sunt de alunecosi amandoi..poate asa o sa invete ce inseamna munca cinstita!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5435 secunde