Condamnat la 12 ani de închisoare pentru că și-a molestat sexual copiii

439
Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus condamnarea la pedeapsa de 12 ani de închisoare a lui Jan Tistu, bărbatul acuzat că și-ar fi molestat sexual copiii. El a fost obligat la plata a câte 7.000 de lei, drept daune morale, pentru fiecare minor în parte, precum și a 1.750 de lei, drept cheltuieli de judecată. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanța.
Dosarul se află în stadiu de rejudecare. În primul ciclu procesual, în cursul lunii ianuarie 2007, judecătorii au decis, după administrarea probelor, că bărbatul nu s-ar face vinovat de comiterea faptei și au dispus achitarea. Decizia a fost menținută și în apel și a fost atacată în recurs. Judecătorii instanței supreme au dispus însă ca dosarul să fie rejudecat de Tribunalul Constanța.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 2004 - august 2005, Jan Tistu, de 37 de ani, din satul Plopeni, profitând de imposibilitatea minorilor Ilie Alexandru, de 7 ani, și Olimpia Florentina, de 13 ani, de a se apă-ra, ar fi întreținut relații sexuale orale cu aceștia. Cei doi copii se aflau la vremea respectivă în îngrijirea sa.
De asemenea, în sarcina lui Jan Tistu s-a mai reținut că, în cursul lunii iunie 2005, l-ar fi agresat fizic pe Ilie Alexandru, provocându-i prin tăiere cu un cuțit, o leziune în zona pelviană ce a necesitat 8 - 9 zile de îngrijiri medicale. Cei doi minori poartă numele bărbatului, dar provin din relațiile extraconjugale ale mamei, Maria Tistu. Micuții au fost temporar plasați la Centrul de Copii Abuzați. În timpul anchetei, mama lor a declarat că l-a surprins pe soțul ei, în două rânduri, în timp ce întreținea relații sexuale. La rândul ei, bunica copiilor a afirmat că a aflat de la fiica sa despre aceste abuzuri. Ba, chiar mai mult, băiețelul ar fi venit în cursul lunii iulie 2005 plângând după ce fusese rănit de tatăl său, pentru că refuzase să-i satisfacă poftele sexuale. În fața procurorilor, Jan Tistu nu a recunoscut infracțiunile care i se rețin și a declarat că învinuirea este nereală, considerând că este victima unei înscenări, având în vedere că, la vremea respectivă, a fost inclus în cercul de suspecți în cadrul cercetărilor ce se efectuau în acea perioadă în legătură cu dispariția minorei Mihaela Andreea Dodan, din satul Plopeni. Pe parcursul cercetărilor, până și mama copiilor și-a schimbat în totalitate susținerile făcute la urmărirea penală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7189 secunde