Condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru trafic de persoane și proxenetism

301

Articole de la același autor

Magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus condamnarea la pedeapsa de patru ani și șase luni de închisoare a lui Sorin Nicușor Roșu, acuzat de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanța.
Potrivit anchetatorilor, în 2004, la începutul lunii mai, Sorin Nicușor Roșu a racolat o tânără din Băneasa, căreia i-a promis că îi va găsi un loc de muncă în străinătate. Bărbatul a dus-o pe fată în Germania, unde a obligat-o să se prostitueze, banii obținuți intrând în buzunarele proxenetului. Pe baza sesizării depuse de victimă, cazul a intrat în atenția ofițerilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, care, în urma investigațiilor efectuate, au descoperit că tânăra din Băneasa nu a fost singura victimă.
Se pare că, în 2002, Roșu a racolat mai multe tinere din Ostrov și Băneasa, unora dintre ele promițându-le că le va lua de soție, iar altora că le va găsi un loc de muncă în străinătate. Roșu le-a convins pe fete să-l însoțească până la Karlsruhe și Hanovra, în Germania, unde, cu ajutorul unor complici, le-a pus la dispoziție apartamente și le-a obligat să se prostitueze.
Procurorii spun că cea mai mare parte a banilor obținuți din prostituție erau încasați de Sorin Nicușor Roșu. Polițiștii au identificat cinci victime ale proxenetului. Pentru întocmirea probatoriului, polițiștii români au solicitat sprijinul autorităților germane, care au efectuat verificări în cadrul unei comisii rogatorii, întrucât proxenetul se sustrăgea urmăririi penale și se ascundea în Germania.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9784 secunde